DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalı, doğaya bırakılan bıldırcınların cıvıltılarıyla şenlenecek.

Diyarbakır Çevre ve Kalkınma Derneği (DÇKD) ile Dicle ve Siirt üniversitelerinin veterinerlik fakülteleri iş birliğiyle, Lice'nin Uçarlı köyü mevkisinde "Doğal yaşama bıldırcın bırakma" etkinliği düzenlendi.

Ormanlık alanda belirlenen uygun noktalara yem ve su bırakılmasının ardından ilgililer, yetişkin ve çocuklardan oluşan köylülerle 150 bıldırcını doğaya saldı.

DÇKD Başkanı Mehmet Altuntop, yaptığı açıklamada, ilçe kırsalının sürekli terör olaylarıyla gündeme geldiğine işaret ederek, "Lice, bu tür etkinliklerle pek duyulmuyor. İstiyoruz ki artık Lice'den farklı sesler yükselsin. Bu ses neden kuş sesleri olmasın? Artık burada sadece çocuk ve kuş sesi duyulmasını istediğimiz için bunu yaptık." şeklinde konuştu.

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan İçen ise daha önce bölgede bıldırcın olduğunu duyduklarını fakat son dönemlerde bu hayvanların kalmadığını belirtti.

Köylülerin doğaya bırakılacak hayvanları avlamamaları yönünde kendilerine söz verdiklerini ifade eden İçen, bunun üzerine doğaya bıldırcın salmaya karar verdiklerini söyledi.

Saldıkları hayvanları adaptasyon süresince takip edeceklerini vurgulayan İçen, "İnşallah bu yıl bıldırcın, bir sonraki yıl keklik ondan sonra da her yıl doğaya farklı bir hayvan türünü kazandırıp, bölgedeki yaban hayvan popülasyonunu artırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Lice Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nevzat Yıldız da etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür etti.