Mardin'de Ortahisar ile Kızıltepe belediyeleri iş birliğiyle "Hamsi festivali" düzenlendi.

Kızıltepe ilçe otogarı alanında "Biriz, Beraberiz, Kardeşiz" sloganıyla düzenlenen festivale katılanlara yaklaşık 8 ton hamsi ve 800 Vakfıkebir ekmeği ikram edildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, festivalde yaptığı konuşmada, bu tür etkinliklerin Türkiye'nin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağını söyledi.

Uluslararası güçlerin oyunlarına karşı uyanık olunması gerektiğini belirten Genç, birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönem yaşandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Her zamankinden daha fazla bu topraklarda güçlü olmamız gereken bir dönemdeyiz. Burada bulunan herkes bizleri olağan üstü bir misafirperverlikle karşıladı. Tabiri caizse unutulmaz anlar yaşıyoruz. Bütün Kızıltepeli hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Hepsini Trabzon'a davet ediyoruz. Bu birlik ve beraberlik anlayışı, kardeşlik ruhu bu toprakların bize verdiği bir vazifedir."

Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ahmet Odabaş da Ortahisar Belediyesi ile festival düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki yörenin halk oyunları gösterilerine yer verilen festivalde, Ortahisar Belediyesini tanıtan fotoğraf sergisi açıldı.

Festivale, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti MKYK üyesi Zeynep Alkış ve vatandaşlar katıldı.