MÜSİAD Kilis Şubesi üyeleri, Suriye İş Birliği Platformu kapsamında Suriye'nin Azez, Savran, Mera, Rai ve Sucu beldelerini ziyaret etti.

MÜSİAD Kilis Şube Başkanı Badem, Savran bölgesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Suriyeli sanayici iş adamlarımız ile birlikte iki ülke sanayisini güçlendireceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyaretleri kapsamında bölge insanının çektikleri zorlukları görme fırsatına sahip olduklarını dile getiren Badem, iki ülke iş adamlarının karşılıklı iş anlayışı içinde hareket ederek, Kilis'te ekonomik krizden etkilenen esnaflarla Suriye'deki savaştan ötürü işlerini kaybedenlere umut olmak istediklerini kaydetti.

- "Yeni iş alanları oluşturalım"

Badem, amaçlarının, Türk iş adamlarının Suriye'de, Suriyeli iş adamlarının da Kilis'te ne tür iş sahaları kurabileceğini değerlendirmek olduğunu söyledi.

Kilisli iş adamlarına seslenen Badem, "Hep birlikte hem Kilis'te, hem Azez'de ve Savran'da yeni iş alanları oluşturalım. İşsizlerimize yeni iş kapıları açalım." çağrısında bulundu.

Badem, projelere destek verdiği için Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'a teşekkür etti.

Azez Belediye Meclisi'ni de ziyaret eden Badem, Azez Belediye Başkanı Muhammed Hacı Ali ve Azez Ticaret Odası Başkanı Muhammed Kenno ile bir araya geldi.

Kenno, görüşmelerde MÜSİAD'ın bölgelerine yapacağı yatırımları önemsediklerini kaydetti.

Azez'deki temasların ardından Badem ve MÜSİAD üyeleri, Suriyeli İş Adamı Ebu Mahmud'un 6 bloktan oluşan 320 dairelik inşaat sitesini ve Suriye organizasyon sorumlusu Muhammed Fatih Hamşo'nun tekstil fabrikasını inceledi.

Heyet, daha sonra Savran Belediye Başkanı Ali Tamer El-Şeyh ve Savran Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Dobel'i ziyaret ederek bölge hakkında bilgi aldı.

El-Şeyh, Türkiye'nin kendilerine her alanda destek verdiğini kaydederek, "Bizler Lübnan'da mülteciyiz ama Türkiye bizleri mülteci gibi görmedi. Bizlere 'kardeşlerimiz' diyerek sahip çıktı. Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Dobel ise MÜSİAD heyetinin gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Karşılıklı iş alanında varlığımızı sürdüreceğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.