“Sivil Savunma Ve İtfaiyecilik Programı’nın” İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Salonunda yapıldı.

Programa;  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir AÇAR,  Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Abdulhalim DÜNDAR, Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Gencay SARIIŞIK, İtfaiye Dairesi Başkanı Mustafa KAYTAN,  AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiyesi, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İtfaiyesi, Havaalanı İtfaiyesi (ARFF)  ve Bölümün ilk öğrencilerinin katıldı.

Açılış konuşmasında Harran Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Şanlıurfa İtfaiyesi ve tüm bölge itfaiyelerine güç katacağını belirtti.

Kürsü konuşmasını gerçekleştiren Doç.Dr. Gencay Sarıışık’ta “ Öncelikle Büyükşehir Belediyemizin vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürle başlamak istiyorum. Özellikle İtfaiye Dairesi Başkanlığımız bizi bu konuda cesaretlendirdi ve bu programın açılması için teklifte bulundu bizde bunu çok güzel karşılayarak YÖK’e başvurduk bu sene itibariyle de programımızı açmış olduk. Katılımlarınızdan ve desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum”dedi.

daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir AÇAR Şunları kaydetti: “Devletin Malı Milletin Çocukları İçindir” bizler burada nöbetçiyiz bu anlamda Büyükşehir Belediyemiz, Harran Üniversitesi, AFAD, Sağlık İl Müdürlüğünün bütün imkânları içersinde bire bir uygulama göreceksiniz. Size şahsım ve kurumum adına şu sözü veriyorum her türlü imkân sizlerin ve sizi en iyi şekilde, en donanımlı şekilde yetiştirecez. Sizler örnek itfaiyeciler olacaksınız. Hepinizi sevgi dolu saygılarımla selamlıyorum Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

kürsü konuşmalarından hemen sonra  program Kokteyl ve toplu fotoğraf çekimileriyle son buldu.