Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Ensar Toplum Merkezinde eğitim gören Suriyeli çocuklar, yalnız yaşayan ve yardıma muhtaç yaşlıları evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideriyor.

Merkez bünyesinde eğitim gören 11-16 yaş grubundaki 150 Suriyeli çocuk, "Yalnız Değilsiniz Biz Varız Projesi" kapsamında merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki yaşlı, dul, yardıma muhtaç ve yalnız yaşayan kişileri evlerinde gruplar halinde ziyaret ediyor.

Bu kişilerle sohbet eden, onların kişisel bakımlarını yapan ve ev işlerine yardımcı olan Suriyeli çocuklar, evin eksikliklerinin giderilmesine de katkı sağlıyor.

Merkez müdürü Salih Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez bünyesinde eğitim gören Suriyeli çocuklarla çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Daha çok özel günlerde ziyaretler yaptıklarını aktaran Açıkgöz, şunları dile getirdi:

"Eğer ihtiyaç sahibiyse kendisine yardımda bulunuyoruz, yapamayacağı bir iş varsa biz yapıyoruz. Buradaki asıl amacımız, çocuklarımıza kendilerinin de büyüyeceğini, yaşlanacağını göstermek. Bu sayede çocuklar büyüklerine daha çok yardımcı oluyorlar. Ayrıca, ziyaretlerde eksikleri tespit ederek, bunları gidermeye çalışıyoruz."

Açıkgöz, ziyaretleri dörderli gruplar halinde yaptıklarını belirterek, "Çocuklarımız Suriye'de büyük bir sorun yaşamalarına rağmen insanlarımıza yardımcı oluyorlar. Bundan dolayı mutluluk duyuyorum." dedi.

- "Onları mutlu edince, bizler de mutlu oluyoruz"

Suriyeli çocukların ziyaret ettiği Fazilet Yüksel (60) de ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Suriye'de yaşadıkları çok büyük bir acı. İnsanın vatanını, yurdunu terk etmesi kötü bir şey. Ne mutlu ki bizim milletimiz, Suriyelilere sahip çıktı, onlar da bizleri ziyaret ediyor." diye konuştu.

Halep'ten 2 yıl önce gelen Dikta Keyto (12) de böyle bir proje içerisinde yer almaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Yaşlı insanlara yardımcı olmak çok güzel. Elimizden geldiğince onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Onları mutlu edince, bizler de mutlu oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşlılara yardımcı olmanın çok güzel bir şey olduğunu aktaran Suriyeli Eye İsa (14) da yaşlıları görünce aile büyüklerini görmüş gibi olduğunu vurgulayarak, "Onlara babaanneme davrandığım gibi davranıyorum. Onları mutlu etmek güzel bir şey." diye konuştu.