Siirt'in Baykan ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Çukurca Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ için tören yapıldı.

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığındaki törende, şehit Akdağ'ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi.

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, yaptığı konuşmada, PKK'lı hain teröristlerce düzenlenen kalleş saldırıda şehadete yürüyen Akdağ'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Saldırıyı gerçekleştiren canilerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyonun sürdüğünü ifade eden Atik, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin milli birlik ve beraberliği uğruna en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine yükselen aziz şehidimizin kanı yerde kalmayacak." dedi.

Atik, bölücü hain terör örgütünün yaptığı bu saldırıların, örgütün insanlık dışı ve iğrenç yüzünü bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Vali Atik, şunları kaydetti:

"Tüm milletimizin huzur ve kardeşliğini bozmayı hedefleyen bu hain saldırıları gerçekleştirenler bilmelidirler ki hain ve karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu kalleşçe saldırılar, bizleri terörle mücadelede azim ve kararlılığımızdan asla vazgeçiremeyecektir. Bu terörün kökünü bu topraklardan kazıyacağız. Kanın yerde kalmayacak. Siirt Valisi olarak söz veriyorum, senin akan o mübarek kanında o hainleri mutlaka Türk milleti cezalandıracak."

Akdağ'ın görevini yaptığını, bundan sonra görevin kendilerine düştüğünü dile getiren Atik, ailesinin Türkiye Cumhuriyeti'ne emanet olduğunu vurguladı.

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Volkan Yılmaz da birlikte omuz omuza terörle mücadele ettikleri Akdağ'ın aralarından ayrılmasının kendilerini yürekten yaraladığını söyledi.

Olayın vatan ve millet sevgilerini daha da artırdığını dile getiren Yılmaz, "Bizler, Büyük Önder Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda yüce Türk milletine karşı görev sorumluluklarımızın bilinci içerisinde yolumuza canımızı da versek devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de yarın da insanlıktan nasibini almamış hainlere ve onların yurt içindeki destekçilerine gerekli cevabı yüce milletimiz adına vereceğiz." diye konuştu.

- Şehidin cenazesi Tokat'a uğurlandı

Törende, İl Müftü Yardımcısı Muhammed Özdemir'in okuduğu duanın ardından şehit Yakup Akdağ'ın cenazesi memleketi Tokat'a uğurlandı.

Törene, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nihat Şındak, siyasi partiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.