BURSA (AA) - Bursa'da, darbedilerek yaralanan bir kişi, uzlaştırmacı bilirkişinin girişimi sonucu, 15 Temmuz ve tüm şehitler için adliye önünde 500 kişiye lokma dağıtmaları koşuluyla şikayetçi olduğu şüphelilerle uzlaştı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya göre, 1 Ağustos'ta müşteki Mesut Kaygısız (38), sokakta kedi beslerken etrafın ekmek kırıntısı olduğunu iddia edip kendisini darbeden şüpheliler F.Y. ve N.G'den şikayetçi oldu. Cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis olan "basit yaralama, hakaret ve tehdit" suçunun uzlaştırmaya tabi olması sebebiyle uzlaştırma savcısı Mehmet Kulaksız tarafından soruşturma dosyasına uzlaştırmacı bilirkişi Sibel Ekren görevlendirildi.

Uzlaştırmacı Ekren ile görüşen şüpheliler, aynı mahallede oturdukları Mesut Kaygısız ile hayvanları beslerken etrafa ekmek kırıntısı dökmesinden dolayı kavga ettiklerini söyledi.

- 15 Temmuz ve tüm şehitler için dağıtılan lokma örnek oldu

Kaygısız, yakın zamanda 15 Temmuz ve tüm şehitler için adliye önünde Sibel Ekren tarafından başka bir olayda uzlaşma önerisi yapılan lokma dağıtılmasını medyadan öğrendiğini ve bundan çok etkilendiğini belirterek aynı hayır işini yapmaları koşuluyla şüpheliler F.Y. ve N.G. ile uzlaşacağını bildirdi. Şüpheliler de Kaygısız'ın koşulunu kabul etti.

Bunun üzerine adliye önünde ücreti şüpheliler tarafından karşılanmak üzere 500 kişilik lokma dağıtıldı ve taraflar uzlaştı.