SİİRT (AA) - Ensar Vakfı tarafından düzenlenen "Kur'an-ı anlamada sünnetin yeri" konferansına konuşmacı olarak yazar Abdulhamit Kahraman katıldı.

Siirt Üniversitesinde düzenlenen konferansta konuşan yazar Kahraman, hadisin ve sünnetin dinin diğer yarısı olduğunu sadece Kur'an ayetlerinden yola çıkarak ispat etmek mümkün olduğunu söyledi.

Özellikle televizyon, radyo ve sosyal medya sadece kuran yeter, Kur'an dışında herhangi bir kaynağa ihtiyaç yok algısı 15 yıldır oluşturulduğunu ve son yıllarda bu tempolu olarak arttığına dikkat çeken Karaman, şöyle konuştu:

"Son dönemde 'Zaten bir sürü uydurma hadisler, hurafeler var' şeklinde söylemler kullanılıyor. İlk bakışta insanlar düşünmedikleri zaman meselenin iç yüzüne vakıf olmadıklarında ikna olabilecekleri ama işi derinlemesine irdelediklerinde aslında iddia sahiplerinin tutarsızlıklarını, doğru ifadeler olmadığını hemen anlayamadıkları ilginç bir konu."

Peygamber efendimiz, sahabelere sadece Kur-an'ı öğretmediğini anlatan Karaman şunları söyledi:

"Çünkü ezanın kendisi bile kuranda yoktur. Daha ötesi hiçbir ibadetin nasılı, nedeni ve nasıl yapılacağı hangi vakitte yapılacağı Kur'an-ı Kerim'de hemen hemen bulmak mümkün değildir. Hac bilen aylardadır der Allah ama hangi aylar bunu söylemez. Hiçbir ibadetin detayı Kur'anda geçmez.

Niçin Rabbimiz bizi sünnete, hadislere mecbur bırakır. Bir insanın İslam'a girmesi için Şehadet getirmesi lazım ki bu ifade bile kuranda tek parça geçmez. Yani Kur'an'da yoksa dinde yoktur sözü tamamen din dışıdır. Ama akla yatmıştır, birçok insanın işine gelmiştir ama bu doğru değildir. Sünnet ve hadis dinin diğer yarısıdır, dinin vazgeçilmez bir parçasıdır, daha da ötesi kurandaki birçok ayetin tefsiridir, açılımıdır, pratiğidir, öğretisidir ve Efendimizin almış olduğu Kur'an dışı vahyin diğer bölümleridir." diye konuştu.

Konferansa, AK Parti İl Başkanı Özgür Fuat Çalapkulu, Siirt Üniversitesi genel Sekreteri Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu, Ensar Vakfı Siirt Şubesi Başkanı Necmettin Çiçek, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.