Silvan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Adem Çelik, esnaf buluşması etkinliği kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı.

Çelik, öğretmenevinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği günden bugüne kadar yapılan hizmetleri aktardı.

Silvan Belediyesinin borç ödeyen kurumdan hizmet yapan kuruma dönüştüğünü anlatan Çelik, "30 yıllık bir süreçte yapılamayan hizmetler, birikmiş sorunlar var. Bu sorunları bir anda tamamını elbette çözmek mümkün değil ancak biz bunları elimizden geldiğince en kısa süreye sığdırmaya çalışarak vatandaşa hızla hizmet sunmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Çelik, haftada bir düzenledikleri halk ve esnaf buluşmalarında ilçeye yapılacak hizmetler konusunda istişarelerde bulunduklarını bu toplantılara kaymakamlık ve belediye çalışanlarının da hazır bulunduğunu hatırlattı.

Ortaya çıkan sorunların çözümü için gayret gösterdiklerini belirten Çelik, şöyle konuştu:

"Belediye bütçesi ile ilgili olarak ana para 36 milyon faiz yükü ile beraber 50 milyon olan bir borç ile devir aldığımız belediye bu gün itibarı ile yaklaşık borcu 28 milyona inmiş bir belediyedir. Hem borç ödeyen aynı zamanda hizmet eden bir belediye pozisyonuna gelmiş durumdadır."

Başkan Vekili Çelik, meslek hayatında Silvan'ın dördüncü görev yeri olduğunu belirterek, "Yaptığımız hizmetin geri dönüşünü görüyoruz, çocukların sevincine ortak olabiliyoruz. Çocuklarımız için parklar oluşturduk, alanlar oluşturduk. Parkları ziyaret ettiğimizde çocukların gözlerinin içerisindeki o sevinç her şeyi alıp götürüyor." diye konuştu.

İlçeye yapılan hizmetlere de değinen Çelik, yollara 180 bin metre kare kilitli parke taşı, 22 çocuk parkı, 4 dinlenme parkı, 3 semt sahası, 25 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptıklarını aktardı.

Çelik, ilçeye doğalgaz getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü de belirterek, "Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerinde kendileri de ifade etmişlerdi. Silvan, Ergani ve Bismil projede programa alındı. 2018 yılında da inşallah yapımına başlanacak ya da 2019 yılında programda olduğunu bilmenizi istiyorum."