GAZİANTEP (AA) - KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) işbirliğiyle yürütülen Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezi (GETHAM) Projesi kapsamında "Sınırdan Tasarım" sempozyumu düzenlendi.

Ömer Ersoy Kültür Merkezi'ndeki sempozyumun açılışında konuşan KOSGEB Gaziantep Müdürü Sadık Gözek, 7 milyon 400 bin Avro bir bütçeli projenin teknik yardım bileşeni ve inşaat bileşeni bulunduğunu anlatarak, ikinci bileşen kapsamında KOSGEB Gaziantep Müdürlüğü'ne ait Küsget Sanayi Sitesi'nde bulunan yerleşkede, 6 bin 400 metrekare alanı proje binası yapımı için tahsis ettiklerini söyledi.

Gözek, geçen yıl başlanan 2 bin 200 metrekare büyüklüğündeki binanın yapımının tamamlandığını dile getirerek, teslim aldıklarınI ekipmanları da ileriki günlerde alacaklarını aktardı.

- Kültürel tasarım da yapılacak

Projenin sürdürülebilirliği açısından GTO ile bir şirket kuracaklarını belirten Gözek, proje kapsamında endüstriyel ve kültürel tasarım ve modelleme departman ve atölyeleri bulunacağını kaydetti.

GETHAM'ın Gaziantep'e değil Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illere de hitap ettiğini dile getiren Gözek, "Tasarım kuluçkalarımız, işliklerimiz olacak. Şu anda 15 işliği tasarımcılara vermeyi planlıyoruz. Bu işliklere girecek girişimcileri de seçmiş bulunmaktayız. Bunlar hem KOSGEB'in girişimcilik desteklerinden faydalanabilecekler, hem işletmelere tasarım hizmetleri verebilecekler, hem de kendi kapasitelerini geliştirmeye yönelik fırsat bulabilecekler." dedi.

Gözek, merkezin aktif olarak Türkiye'de tasarım üzerine katma değer sağlamasını arzuladıklarını belirtti.

GTO Başkan Yardımcısı Fatih Güllüoğlu da dünyanın en rekabetçi 7'nci, Türkiye'nin ise 5'inci kenti Gaziantep'in katma değerli ürünlerde ilerlemesi gerektiğini kaydetti.

İşletmelerin sürekli bir değişim ve yenilenme zorunluluğuyla karşı karşıya olduğunu belirten Güllüoğlu, inovatif yaklaşımlarla özgün tasarımlar yaparak global markalar yaratmaları ve tasarım ve inovasyonla bütünleşmeleri gerektiğini söyledi.

Güllüoğlu, GETHAM'ın tam da kentin bu ihtiyacı gözönünde bulundurularak tasarlandığını dile getirdi.

Vali Yardımcısı Alaaddin Serdar Polat, GETHAM Ara Sanat Yönetmeni Mirko Tattarini ve GETHAM Ekip Lideri Vekili Michael Chambers'in de konuşma yaptığı sempozyum, daha sonra Endüstriyel Tasarımlar Meslek Kurulu Başkanı Sertaç Ersayın'ın sunumuyla devam etti.