Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin yeni yönetim kurulu başkanı Ebru Dildar Edin oldu. Edin görevi, bir önceki dönem yönetim kurulu başkanı Borusan Holding mensubu Canan Ercan Çelik’ten devraldı.

Açıklamada verilen bilgilere göre, Edin, 2013 yılından bu yana SKD Türkiye’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve 2015 yılından bu yana da derneğin Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Dernek, toplam 500 milyar TL’nin üzerinde ciroya sahip 60 üyesiyle, Türkiye’nin gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 15’inden fazlasını temsil ediyor. Edin, aynı zamanda 2012 yılından bu yana Garanti Bankası’ndaki üstlendiği diğer sorumlulukların yanında bankanın sürdürülebilirlik alanındaki faaliyetlerini yönetiyor.

- "Örnek gösterilecek çalışmalara devam edeceğiz"

SKD Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dildar Edin, SKD Türkiye olarak 14 yıldır, iş dünyasının sürdürülebilirliği temel stratejilerinden biri haline getirmesi için çalıştıklarını belirterek, "Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe giren ve 15 yıl boyunca ülkelerin ve iş dünyasının çerçeve metni olarak masada bulunacak Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini merkeze alarak kurumlara ve pek çok sektörden şirketlere sürdürülebilirlik alanında liderlik ettik." bilgilerini verdi.

Çalışmaları, Düşük Karbon Ekonomisine Geçiş ve Verimlilik, Sürdürülebilir Sanayi ve Döngüsel Ekonomi, Sürdürülebilir Tarım ve Gıdaya Erişim ve son olarak Sosyal İçerme ve Kapsayıcılık olmak üzere 4 ana odak alanında takip ettiklerini aktaran Edin, şunları kaydetti:

"Etki alanımız üye profilimizi ve parçası olduğumuz uluslararası derneğin ölçeğini düşününce oldukça geniş. Bugün Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’ne üye şirketlerin toplam çalışan sayısı 19 milyon, cirosu ise 8,5 trilyon dolar. Bu küresel derneğin 70 farklı ülkede network'ü bulunuyor, SKD Türkiye bunlardan biri. SKD Türkiye olarak ülkemizin sürdürülebilirlik dönüşümünde hem Türkiye’de hem de uluslararası arenada her geçen gün daha önemli bir pozisyonda yer alıyoruz.

Bugün Türkiye’de üyemiz olan şirketlerin toplam cirosu, gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 15’inden fazlasına tekabül ediyor, ancak bu kurumların tüm değer zincirini, yani etki alanını düşündüğümüzde çok daha büyük bir değişime ön ayak olma potansiyelimiz var. Gerek uluslararası gerekse yerel düzeyde rekabette geri kalmamak ve ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmak için topyekün harekete geçmek hayati öneme sahip.

Sadece döngüsel ekonomiye geçmede küresel olarak 4,5 trilyon dolarlık bir büyüme fırsatı var. Sürdürülebilir kalkınmanın diğer boyutlarını düşündüğümüzde bu pasta daha da büyüyor. Ülke olarak amacımız hem bu pastadan pay almak ve hem de dünyamızın geleceğine katkıda bulunmak olmalı. Bu yaklaşımla SKD Türkiye’de örnek gösterilecek çalışmalara devam edeceğiz.”