ŞANLIURFA (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yapılan görevlendirme sayesinde hizmetlerin ulaştığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 30 yıldır yenilenmeyen cadde ve sokaklarda asfalt çalışması gerçekleştiriliyor.

Suruç Belediyesine görevlendirilen Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, yaklaşık 100 bin nüfuslu ilçe halkını hakkettiği hizmetle buluşturmak için yoğun çalışma yürütüyor.

İlçe genelindeki park, bahçe ve okullarda temizlik hizmetini tamamlayan belediye ekipleri, ilçenin ana güzergahındaki cadde ve sokaklarda asfalt çalışmasına başladı.

Suruç merkezde yaklaşık 30 yıldır yenilenmeyen mahalle ve sokaklara asfalt döken ekipler, ilçede trafik akışının rahatlatılabilmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalışıyor.

Açıkgöz, yürütülen hizmetlere ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin, yıllardır hizmetten nasibini almadığını söyledi.

Yoğun girişimlerin ardından ilçenin yeniden asfalta kavuştuğunu anlatan Açıkgöz, şunları kaydetti:

"Aligör Mahallesi, Suruç ilçemizin bağlantı yolu. Ancak bu bölge de Suruç gibi hizmetten nasibini alamamış. Araç yoğunluğu yönünden büyük önem arz eden ve daha önceden köstebek yuvasına dönen cadde ile sokaklarımızın asfaltlanması için yoğun çalışma yapıyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ile yoğun görüşme yaptık. Sağ olsunlar, bu görüşmemiz sonuç verdi. Bugünden itibaren artık cadde ve sokaklarımızdaki asfalt tamamen yenileniyor. Karayolları ekiplerimize teşekkür ediyorum. Suruçlu kardeşlerimize hizmet etmeye devam edeceğiz."

Vatandaşlardan Müslüm Akcan da kışın kendini hissettirmeye başladığı dönemde, yol çilesinden kurtulmalarını sağlayan ekiplere teşekkür etti.