TFF 1. Lig takımlarından Balıkesirspor Baltok'un 1966 Balıkesirspor Taraftarlar Derneği, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdi.

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Remzi Boncuk, 1966 Balıkesirspor Taraftarlar Derneğince organize edilen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi bölmek isteyenlere karşı Afrin'de operasyon yürütüldüğünü hatırlattı.

Operasyonun huzuru sağlamayı amaçladığını vurgulayan Boncuk, "Oradaki şehitlerimizi, geçmiş şehitlerimizi anmak adına Balıkesirspor Taraftarlar Derneğinin yapmış olduğu pilav hayrına katılmış bulunuyoruz. Kendilerini kutluyorum. Çok ince bir düşünce." diye konuştu.

Boncuk, bu programın çok anlamlı olduğunu ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Balıkesir'in de kısa süre önce bir operasyon sırasında çığ altında kalan bir şehidi vardı. Afrin'deki operasyon barışı sağlamak için gerçekleştiriliyor. Bir yerleri ele geçirelim ya da sivillere yönelik değil, tamamen ülkeyi bölmek isteyenlere karşı yapılan harekat. Biz de buradan ordumuza dualarımızla destek veriyoruz. İnşallah kısa zamanda sonuçlanır. Bugüne kadar şehidimiz oldu ama inşallah bundan sonra şehit vermeden operasyon tamamlanır ve orada huzur sağlanır."

1966 Balıkesirspor Taraftarlar Derneği Başkanı Ahsen Dizban da Türk askerinin görevini tamamladıktan sonra kazasız belasız ülkesine dönmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra, Afrin'deki şehitler için dua edildi, yaklaşık 3 bin kişiye pilav ve ayran dağıtıldı.