MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından "Haydi kadınlar, tarih kokan Mardin sokaklarında geleceğe sağlık ve sevgiyle yürüyelim" etkinliği yapıldı.

Biirinci Cadde'de bir araya gelen kadınlar, ellerinde taşıdıkları "Sağlıklı ve uzun yaşam için hareket", "Adım adım sağlık için harekete geç Mardin" ve "Sevgilerle sağlığa yürüyoruz" yazılı dövizlerle kentin tarihi sokaklarından Kasımiye Medresesi'ne kadar yürüdü.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, etkinlikte yaptığı konuşmada, belediye olarak her zaman kadınların yanında olduklarını vurguladı.

Etkinliğe yüksek katılım gösteren kadınlara teşekkür eden Yaman, "Belediye olarak kadınlar, gençler, yaşlılar, öğrenciler, dezavantajlı insanlarımız için çalışıyoruz. Belediyenin bütün birimleri olarak her zaman için sizlerin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz." dedi.

Yaman, vatandaşlarla beraber kenti yönettiklerini, Mardin'in daha güzel olacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"İlimize huzurun gelmesi ile birlikte hemşehrilermizin sosyal olmalarına imkan tanıyan etkinlikler yapıyoruz. Bugün yaptığımız sağlık yürüyüşünü kentimizde ilk defa gerçekleştirdik. Bu da huzurun kentte hakim olduğunu göstermektedir. Belediyemiz, kentte insana dokunan etkinliklere devam edecek."

Belediye Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Mehtap Bingül de kadınlara yönelik etkinliklerin süreceğini söyledi.

Bingül, "Mardin'in tarihi güzel sokaklarında sağlık için yürüyüş yaptık. Umuyorum bu yürüyüş kadınlarımızı spora teşvik eder ve daha bir çok güzel etkinlikte sizlerle birlikte oluruz." ifadesini kullandı.

Etkinliğin sonunda aşure ikram edildi.