ŞIRNAK (AA) - Şırnak’ın Silopi ilçesinde öğrenci ve öğretmenlerin daveti üzerine Türk Kızılayı Gezici Kan Bağış Tırı, kan bağışı standı açtı.

Silopi Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencisi Gerden Uğurlu, kan kanseri olan kız kardeşi 13 yaşındaki Rengin Uğurlu için okul öğretmeninden destek istedi. Öğretmenin ve okul müdürünün desteğiyle Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan izin doğrultusunda sosyal sorumluluk projesi başlatıldı.

Projede yer alan öğretmenler Türk Kızılayı yetkilileriyle görüşerek kan bağış tırının Silopi’ye gelmesini sağladı. Öğretmen, polis ve vatandaşlar Kızılay tırına giderek kan bağışında bulundu.

11. sınıf öğrencisi Gerden Uğurlu, kardeşinin kan kanseri olduğunu ve bunu hocasıyla paylaştığını ifade ederek, "Kardeşim ve onun gibiler için kan ihtiyacı olduğunu söyledim. Sağolsun hocam bana yardımcı oldu. Böyle bir kampanya başlattık. Silopi’de kan bağışlayanlar var. Lütfen herkes kan bağışlasın. Bir kan demek 3 can demektir.” dedi.

Silopi Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi matematik öğretmeni Asude Sultan İlkhan da Uğurlu'nun kendilerine kız kardeşinin durumundan bahsettiğini anımsatarak, "Kanser olduğundan bahsetti. Silopi’de kan bağış oranının çok düşük olduğunu anlattı. Ben de bunun hayalini gerçekleştirmek için bir adım attım. Türk Kızılayı ile görüştük. Şu anda Kızılayın tırı burada. Biz Silopi topraklarına bir tohum attık. Yeşereceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

Kan veren polis memuru Metehan Boz ise her daim Kızılay ile beraber olduklarını aktardı.

Öte yandan, Vali Kamil Acun Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri de cadde ve sokaklarda esnaflara ve vatandaşlara kan vermeleri konusunda broşür dağıttı.