KİLİS (AA) - Kilis'te belediyeye ait mesleki eğitim kurslarında eğitim gören gönüllü kadınlar, yaptıkları oyuncak bebekleri çocuklara dağıttı.

Kilis Belediyesince başlatılan, "Oyuncaksız Çocuk Kalmasın" projesi kapsamında, kentteki Türk ve Suriyeli ihtiyaç sahibi çocukları belirleyen gönüllülerden oluşan kadınlar, merkezi eğitim kurslarında el yapımı çeşitli oyuncaklar hazırlıyor.

Kadınlar, kullanılmış çoraplardan yaptıkları oyuncak bebekleri gezdikleri bölgelerde çocuklara hediye ediyor.

Belediye Başkanı Hasan Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekibin kısa sürede sosyal sorumluluk projeleriyle bayram öncesi yine gönülleri fethetmeyi başardığını söyledi.

Kara, çöpe atılması gereken eski çorapların toplanılıp çocuklar için oyuncak yapılmasının kendisini çok etkilediğini belirterek, şunları anlattı:

"Arkadaşlarımız çoraplardan oyuncak bebekler yaptılar ve bunları çocuklarımıza dağıttık. Bu sirkülasyon devam edecek. Bu tür geri dönüşümü değerlendiren konuklarımıza ve güzel eserler çıkaran yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Özellikle bayanların elinin değdiği yerden müthiş eserler çıkıyor. Bu konuda biz de belediye olarak bayanlara çok değer veriyoruz ve şunu gördük ki atmamız gereken çoraplar bugün çocuklarımızın elinde bir sevinç kaynağı oldu.''

Kara, bu tür faaliyetlerle çocukların bayram sevincine ortak olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.