SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesinde okuyan öğrenciler, Baykan ilçesinde köy okulunu onararak, malzeme desteğinde bulundu.

İş adamları, esnaf ve vatandaşlardan toplanan yardımlarla Eğridere köyündeki ilkokula masa, sandalye, tahta, boya, anasınıfı öğrencileri için süs malzemeleri ve çocuklar için oyuncaklar alan üniversite öğrencileri, binanın tadilatını yaptı.

Siirt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu Koordinatörü Hayrettin Kineş, AA muhabirine, topladıkları yardımlarla köy okullarında tadilat yaptıklarını söyledi.

Eğridere İlköğretim Okulunun çok kötü durumda olduğunu anlatan Kineş, önce ihtiyaçları tespit ettiklerini, ardından okulu onarmaya çalıştıklarını belirtti.

Kineş, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerle uzun süredir irtibat halindeydik. Okulu onararak, ihtiyaçlarını karşıladık. Çocuklara okulu sevdirmeye yönelik etkinlikler yaptık. Diğer gönüllü arkadaşlarımızın da bu alanda çalışmasını istiyoruz. Siirt esnafına, öğretmenlere ve bizi destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ediyoruz."

Daha önce 8 köy okuluna yardımda bulunduklarını aktaran Kineş, bundan sonra da özelikle köy okullarına yönelik yardımların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Okulda görevli öğretmeni Aslı Güneşlik de okulun ihtiyaçlarının üniversite öğrencileri tarafından karşılandığı için öğrencilerinin mutlu olduğunu söyledi.

"29 öğrencim var. Hepsinin gözü ışık saçıyor. Onların eğitimine katkımızın olması için ellerinden tutmamız gerekiyor. Üniversite öğrencileri hummalı bir çalışmayla okulun ihtiyacını giderdiler." diyen Güneşlik, yardımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

Üniversite öğrencilerinden Mehmet Aşkan da minik öğrencilerin mutluluğunun sevindirici olduğunu anlatarak, "Çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamak bizim için de mutluluk verici oldu. Çocukların iyi gelişimi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Her şey çocuklar için." ifadelerini kullandı.