Dergah Camiinde organize edilen mevlid-i şerife Duru Televizyonu imtiyaz sahibi Kemal Süt, Güneydoğu Televizyonu imtiyaz sahibi Faruk Bayuk, Edessa TV Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Özer, Damga Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Ağaslan, Değişim Gazetesi imtiyaz sahibi Mahmut Kakız, Şanlıurfa Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yusuf Güler, Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Ray, GAP Gündemi Gazetesi sahibi ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı  Veysel Polat, Yenişafak Gazetesi temsilcisi ve Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler; Akşam Gazetesi temsilcisi Müslüm Abacı, Akit Gazetesi temsilcisi Tahir Çoşandal, Güneydoğu TV muhabiri Mustafa Çadırcı,  İKHA, Yeniurfa, Kanal Urfa ve diğer ajansların temsilci ve muhabirleri, Büyükşehir belediyesi Basın Daire Başkanı Mithat Şengöz, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Erdoğan Güvel, Basın yayın Enformasyon Şube müdürü Zikrullah Karabulut, Haliliye Belediyesi Basın Biriminden  Hamdi çiçek, ile AK Parti İl başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şehit Aileleri derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü ,Hasan bilici Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık ve gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

Mevlid-i şerif Güneydoğu Televizyonu tarafından canlı olarak yayınlandı.

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Kamil Güler mevlid-i şerif sonrası  yaptığı açıklamada; 3 basın meslek örgütü olarak bu yıl bir ilki başlattık. Ebediyete intikal eden gazeteciler ve tüm şehitlerimiz için Şanlıurfa il müftülüğünün desteği ile mevlidi şerif okuttuk. Her yıl 10 Ocakta mevlidi şerif okutmayı gelenek haline getireceğiz. Şanlıurfa’da görev yapan meslektaşlarımızın tamamına yakını iştirak etti. AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Aile ve Sosyal politikalar Müdürü Hasan Bilici , BYGM Şanlıurfa İl müdürü Erdoğan Güvel başta olmak üzere tüm katılımcılara ve meslektaşlarımıza teşekkür ederim.dedi.

İnternet medyası yasası bir an önce çıkarılmalı

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı M.Kamil Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada ise ; gazeteciliğin dünyanın en zor ve en onurlu mesleklerinden biri olduğunu ve bu günün özellikle gazetecilerin çalışma şartlarının yeniden gündeme geldiği özel bir gün olduğunu söyledi. Güler, "Gazeteciler, başarılarıyla olduğu kadar, çektikleri sıkıntılarıyla da anılmakta, yapılan açıklamalar ve temenniler, daha hür bir medya talebinin varlığına ihtiyaç duyulduğunu teyit etmektedir" dedi. 

Şanlıurfa'da görev yapan gazetecilerin haber takibi ve bilgi edinme konusunda çektikleri sıkıntıları devamlı dile getirip yetkililere ilettiklerini ancak, sıkıntıların devam ettiğini belirten Güler; internet medyasının devreye girmesiyle doğru habere çok daha hızlı ulaşıldığını ve artık gazetecilerin saniyelerle yarıştıklarını belirterek internet medyası ile ilgili yasal düzenlemenin yapılmaması nedeni ile basında kirlilik olduğunu belirtti. Güler;. Gazeteciliğin esas görevleri arasında toplumu bilgilendirme hakkı, aynı zamanda vatandaşın doğru haber alma hakkıyla eş değer olduğunu, gazetecilere 
yapılacak engelleme, vatandaşın haber alma hakkını engellemektir" diye konuştu.