Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısının Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde 14- 15- 16 Ekim 2016 tarihlerinde Şanlıurfa’da yapılacağını düzenlediğini basın toplantısında duyurdu.
 
Başkan Fevzi Demirkol, beraberinde Haliliye Belediye Meclisi Turizm ve Haliliye’yi Tanıtma Komisyonu üyeleri Abdulkadir Altundağ, Ferhan Karaçizmeli, Halil Yetkin, İhsan Akyüz Gücüyetmez ve Müslüm Yüksel birlikte düzenlediği basın toplantısına katıldı. Haliliye Belediyesinin yaptığı hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Demirkol, Şanlıurfa’nın tanıtımı ve genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacaklarını düşünerek Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na ev sahipliği yapacaklarını ifade etti.
 
Başkan Fevzi Demirkol, 106 üye olduğu birliğin toplantısıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Haliliye Belediyesi olarak temel belediyeciliğin yanında, sosyal belediyecilik noktasında da etkinliklerimiz, faaliyetlerimiz olmaktadır. Haliliye bölgemizde, Şanlıurfa’mızda genç nüfusumuz sayı olarak fazladır. Bu nüfusa istihdam sağlamak amacıyla ve yine aynı şekilde ‘gelenekten geleceğe’ diyen bir belediye olarak tarihi ve kültürel değerlerimizi, bölgemizi, ilimizi tüm ülkeye tanıtmak istiyoruz. Bu şekilde turizmin Şanlıurfa’ya akmasını ve sanayinin Şanlıurfa’da yatırım yapmasını hedefliyoruz. Bunun genç nüfusumuza istihdam yaratacağı düşüncesindeyiz. Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin 6 ayda bir yapılan meclis toplantısının 14- 15- 16 Ekim tarihlerinde Şanlıurfa’da, Haliliye’de yapılacaktır. 106 belediyemiz bu birliğe mensuptur. 106 değişik yöreden gelecek insanlarımıza Şanlıurfa’mızın Göbeklitepesi’ni, peygamberler şehri olduğunu, Harran’ımızı, Akçakale’mizi ve ayrıca tüm değerlerimizi tanıtmak istiyoruz. Çünkü turizm ve istihdamda belediye sınırı diye bir şey yoktur. 106 belediyeden gelecek misafirlerimiz Şanlıurfa’nın misafirperverliğini, bu belediyelerimiz gittikleri yerlere Şanlıurfa’daki muhabbeti, sıcak ilgiyi, Göbeklitepe’yi, peygamberler şehri olma özelliğimizi ayrıca Şanlıurfa’nın adını saymakla bitiremeyeceğim tüm tarihi ve kültürel değerlerini bulundukları bölgelere anlatacaklar. İnşallah bunun turizmimize, esnafımıza olumlu katkısı olacaktır.”
 
“ŞANLIURFA’NIN SPOR ŞEHRİ OLDUĞUNU TEMİN ETMEK İSTİYORUZ”

Başkan Fevzi Demirkol, açıklamalarının devamında ise 16 Ekim 2016 pazar günü yapılacak olan 5. Göbeklitepe Maratonu ile ilgili bilgiler verdi. Şanlıurfa’nın bir spor şehri olmasını temin etmeye çalıştıklarını anlatan Başkan Demirkol, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Haliliye Belediyesi olarak gençlerimize vermiş olduğumuz önemin bir nişanesi olarak 16 Ekim pazar günü 5. Göbeklitepe Maratonuna ev sahipliği yapıyoruz. Bu maratonda Türkiye Atletizm Federasyonu ile Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Şanlıurfa Valiliği ile ortaklaşa bir proje olarak bu maratonu gerçekleştiriyoruz. Burada il dışından belki de ülke dışından katılımlar olacaktır. Bu katılımlarla da Şanlıurfa’nın bir spor şehri olduğunu, genç nüfusun spora ilgisini, genç nüfusun sporla bağlantısını temin etmek istiyoruz. Bu bağlamda dolu dolu bir hafta geçireceğiz.”
 
Başkan Demirkol, konuşmasının sonunda ise Turizm ve Haliliye’yi Tanıtma Komisyonu üyelerine teşekkür etti.