Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlar attı. Slayt gösteriminin ardından ilahiler seslendirildi, dualar edildi.

Nikah kıydıktan sonra gelinlik ve damatlıklarıyla alana gelen Uğur ve Sevim Eskin çiftini Kaymakam Kadir Perçi tebrik etti.

Kaymakam Perçi, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde vatandaşların tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper ederek engellediğini hatırlattı.

Bu tür girişimlere karşı millet olarak çok uyanık olmak gerektiğini belirten Perçi, şöyle konuştu:

"Kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden aziz milletimiz, günlerce tuttukları demokrasi nöbetleri ile vatan sevgilerini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır. Vatan, bayrak ve millet uğruna ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizin ailelerinin ve yakınlarının daima yanlarında olacağımızı da bir kez daha vurguluyorum. 15 Temmuz da Türk milletinin varlığına, istikbaline ve inançlarına ağır bir darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum." 

Damat Eskin de mutlu günlerini daha da anlamlandırmak için etkinliğe damat ve gelinlikleriyle katıldıklarını belirtti ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.