25 yaş üstü vatandaşların, 15 bin tl ile bedelli askerlikten faydalanmalarını ön gören yasa tasarısında yer alan 28 gün zorunlu askerlik maddesine yüzbinlerce genç tarafından tepki gösterildi.

Vatandaşlar sosyal medya hesaplarından ‘’Gidecek durumda olsak, zaten gider 6 ay askerliğimizi yaparız. 28 gün askerlik iş ve aile yaşamımıza büyük engel. Bu maddenin tasarından çıkarılmasını istiyoruz’’ şeklinde yorumlarda bulundular.

Bedelli askerlik kararı ile sevinen yüzbinlerce vatandaşı, 28 gün temel askerliğe tabi tutulması şartı üzdü. Yüzbinlerce vatandaş maddenin bedelli askerlik şartlarından çıkarılması için kampanya başlattı.

Sosyal medyada, 25 günde verilecek askeri eğitimin faydası sorgulandı. Profesyonel orduya geçme yolunda olan Türkiye’de, sadece 25 gün askerliğin kime ne faydası olacağı ve gençlerin ne kadar bilgi sahibi olacağı tartışma konusu oldu.

Öte yandan bedelli yapmak isteyen yüzbinlerce gencin, 1 aylığına da olsa işten ayrılmak zorunda kalacak olması, özel sektörü eleman kaybına uğratacağı da belirtildi.

Bedelli askerlikteki 28 gün zorunlu askerlikten faydalanan vatandaşlarla kışlada 12 ay askerlik yapan askerler arasında tartışmaların yaşanabileceği, bu maddenin kaldırılmaması halinde çeşitli sorunlara yol açacağı da dillendirildi.

Ayırca bedelli askerlikten faydalanan vatandaşların sayılarının yüksek olacağı nedeniyle, devlete kışlalarda ek yük olacağın da altı çizildi.

İLGİLİ HABER