Sosyal belediyeciliği her alanda uygulayan Büyükşehir Belediyesi bu çerçevede halkın yüzme talebini karşılamak için 13 ilçede yaptığı havuzlarla hizmet veriyor.

Havuzları inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar: "Şanlıurfa Türkiye en sıcak bölgesinde ve en sıcak ili. Şuanda hava güneşte 60 derece sıcaklık gölgede ise 45 dereceyi bulan bir sıcaklık var. Dolayısıyla insanlarımızın serinlenmeye ihtiyacı var. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve ebeveynlerin serinleme ve yüzme ihtiyacını karşılamak üzere  şehir merkezinde 6, ilçelerimizde 7 olmak özere toplam on üç yüzme havuzuyla vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Her havuzumuzda üç tane cankurtaran var. Çocuklarımız sabah 9:30'da geliyor akşam 19:30 kadar burada hizmet veriyoruz. Haftanın altı günü pazartesi günü hariç, yüzme kursu veriyoruz, kurslarımız devem ediyor. Yaz kursları için sivil toplum örgütlerimizin talepleri geldiği taktirde onlarında o ihtiyaçlarını karşılamak özere o planlamayı yapıyoruz. Yaz okullarındaki çocuklarımızı da burada eğitiyoruz. Yüzme ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Şanlıurfa daha önce boğulma vakaların çok yüksek bir ilimizdi. 2013-2014 sezonundan itibaren yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Şuan da  gençlerimiz sizlerinde gördüğünüz gibi yüzüyor, keyifleniyor eğleniyor, bizde bu durumdan büyük mutluluk duyuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak  bununla da yetinmedik, gençlerimiz, çocuklarımız yüzmeyi spor branş haline getirebilmesi için, yeni olimpik yüzme havuzumuzun temelini attık. Gelecek yıl  inşallah olimpik havuzumuzda faaliyete girecek. Daha önceleri Şanlıurfa'da yüzme branşında şampiyonlar çıkarırdı, inşallah burada yüzme öğrenen gençlerimiz, yapılacak Türkiye  şampiyonalarında Şanlıurfa'nın adını duyuracaklardır. Yüzme havuzlarımızın olmadığı bölge, semt ve yerlerde portatif dört adet yüzme havuzumuz var.  Belediye personellerimiz gözetiminde çocuklarımız yüzme eğitimi görmektedir. Bu yazın inşallah çocuklarımızın cıvıl cıvıl serinleyerek geçirecekler.  Şanlıurfa'daki gençlere ilçelerdeki gençlerimiz dahil olmak özere Büyükşehir Belediyemizin hizmet verdiği yüzme havuzlarına bekliyoruz. Havuzlarımız hem hijyen anlamında hem de dinlenme anlamında tesislerimiz mükemmel birer tesis konumunda halkımızı vatandaşlarımızı tesislerimize bekliyoruz. Gecen sezon 13 havuzumuzdan faydalanan vatandaşlarımızın sayısı 350 ile 374 bin arasında. Şanlıurfa genç bir nüfusa sahip. Bu talepler artıkça yeni havuzlar yeni spor tesisleri yapıyoruz.

13 yüzme havuzu ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi gençlerin sulama kanalları yerine modern yüzme havuzlarında tehlikeden uzak serinlemelerine olanak sağlıyor" dedi.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi olarak olimpik yüzme havuzu yapımına başladıklarını belirten Özçınar: "İnşaatına başlanılan olimpik yüzme havuzu ile birlikte kentteki yüzme havuzu sayısını her geçen gün arttıran Büyükşehir Belediyesi, bu alanda tesisleşme hamlesini de sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Bin metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan ve 3 katlı olacak olimpik yüzme havuzu sayesinde, Şanlıurfa yüzme şampiyonalarına ev sahipliği yapabilecek" dedi.

MERKEZ YÜZME HAVUZLARI

1) Süleymaniye Mehmet Tuz Yüzme Havuzu

2) Beykapısı Osman Çiftbudak Yüzme Havuzu

3) Osmanlı Parkının İçinde Bulunan Halil Doğan (İsotçu)  Yüzme Havuzu

4) Yenice Tesisleri Yüzme Havuzu

5) Kapalı Yüzme Havuzu

6)  Gap Vadisi İçerisinde Yapımı Devam Eden Yarı Olimpik 2 Adet Kapalı Yüzme Havumuz 2018 Yılı İtibariyle Faaliyete Geçecektir.

İLÇE YÜZME HAVUZLARI

1) Hilvan Büyükşehir Belediyesi Yüzme Havuzu 2 Adet

    Gençlik Spordan 1 Tane Devir İşlemi Gerçekleşti

2) Suruç Büyükşehir Belediyesi Yüzme Havuzu

3) Birecik Büyükşehir Belediyesi Yüzme Havuzu

4) Viranşehir  Büyükşehir Belediyesi Yüzme Havuzu

5) Siverek Büyükşehir Belediyesi Yüzme Havuzu

6) Ahmet Yesevi Yüzme Havuzu (Haliliye Belediyesine Devir Edilmiştir.)

7) Akçakale Yüzme Havuzu ( Akçakele Belediyesine Devir Edilmiştir.)

    Yapay(Portatif)Yüzme Havuzları

1) 2 Adet Bozova , Çatak 1 Adet Havuz

2) Ceylanpınar 1 Adet

3) Batıkent Toki 1 Adet

4) Maşuk Toki 1 Adet

Havuzlarda yaz aylarında merkez ve ilçe havuzlarımda günlük 3600, 4 ay içerisinde ise 374.400, kapalı yüzme havuzunda ise günlük 420 Bin, Yıllık 131.040  vatandaşa hizmet veriliyor.