İsmet Özçelik, köşe yazısına ‘’ Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bu aralar hiç durmuyor. Devletin araçları, memurları, binası, ... emrinde’’ sözleriyle başladı.

Gül’ün ofisinin hareketli günler geçirdiğini ifade eden Özçelik ‘’Yakın takipte olmasına rağmen pek aldırış etmiyor.  Emekli diplomatlar, emekli üst düzey bürokratlar, kenarda kalmış AKP’liler, muhalefet partilerinin kritik isimleri, ofisine girip çıkıyor.

Erdoğan’ın yakın çevresinden verilen bilgiye göre, AKP’de aktif görevde olanlarla da teması var. Ama onlarla görüşme ofiste yapılmıyor. Dost ziyaretlerinde “tesadüfen”(!) bir araya geliyorlar.’’ Dedi.

Aşiret reisleriyle görüştü iddiası.

Özçelik, ortaya ilginç bir iddia da attı. Gül’ün son dönemde, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki aşiretlerin ileri gelenleriyle bir araya geldiğinin altını çizdi. Özçelik, AK Partililere göre bu buluşmaları organize eden kişinin eski AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik olduğunu da vurguladı. Köşe yazısında Gül’ün görüştüğü aşiret lideri sayısının 28 olduğunu da söyledi. Adam adama markaj yapıldığını da anlattı.  

Özçelik’in yazısının bir diğer kısmından ifadeler;

PASİF BEKLEYİŞTEN AKTİF BEKLEYİŞE

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da Abdullah Gül’ün faaliyetlerini gündeme getirdi.

Abdullah Gül’ün tutum değiştirdiğini vurguladı. “Pasif bekleyişten, aktif bekleyiş aşamasına geçtiğini” bildirdi. Sonra da gözlemlerini şöyle sıraladı:

Konuşmaya başladı.

Dış politikayla ilgili olarak net ve sert eleştirilerde bulundu.

Komplo teorilerine ve hamasete karşı sesini yükseltti.

Yanına gidenlere “Böyle gitmez” demeye başladı.

Renk vermekten pek çekinmez oldu.

Hakan’ın yazdıklarıyla bize gelen bilgiler paralel.

Hazırlık yaptığı çok belli..!