Şanlıurfa'da, ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) kimliği bulunmadığı gerekçesiyle alınmayan yaklaşık 90 aday, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünden yeni nüfus cüzdanı çıkararak sınava yetişti. 

Sınava girecekleri okula gelen adaylardan bazıları kimlik belgelerini kaybettikleri, kimliklerinde fotoğraf bulunmadığı ya da kimlikleri yıprandığı için sınava alınmadı.

Yetkililerin yönlendirmesiyle adaylar, sınav için mesai yapan nüfus müdürlüklerine gitti.

Haliliye İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne gelen adaylar, burada kendilerini bekleyen görevlilere gerekli bilgileri vererek yeni kimlik belgesi almaya çalıştı.

Gelenlerin sayısının fazla olması nedeniyle kuyruğun oluştuğu nüfus müdürlüğünde, görevliler de zamanla yarışan adayların işlemlerini hızlı bir şekilde tamamlayarak yaklaşık 90 adaya yeni kimlik belgesini teslim etti.

Yeni kimliklerine kavuşan adaylar, kendilerini bekleyen araçlarla sınav yerlerine giderek sınava girdi. 

Adaylardan Ömer Cesur, kimliğinin yıpranmış olduğu gerekçesiyle sınava alınmadığını söyledi. Bunun üzerine yeni kimlik belgesi almak amacıyla Nüfus Müdürlüğüne geldiğini anlatan Cesur, "Ehliyet belgem yanımda olmasına rağmen sınava alınmadım. Şimdi yeni kimlik belgemi alarak sınava yetişmeye çalışacağım." dedi.

Cemal Şendol da kimlik belgesini köyde unuttuğunu, yanında ehliyeti ve başka kurumlarca verilen kimlikler bulunmasına rağmen sınava giremediğini belirtti.