Gazeteci Sedat Atilla, Adıyamanlılarla görüştü. Adıyaman’da Belediye Başkanı, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve gazeteciler, Şanlıurfa’nın yeni Valisi Abdullah Erin’i, Gazeteci Sedat Atilla’ya anlattı.

Başkan Kutlu: Uyum içerisinde çalıştık.

Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Vali Abdullah Erin ile görev süresi içerisinde uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi. Başkan Hüsrev Kutlu ‘’Adıyaman’a yapılabilecek ne varsa yapmak için gece gündüz çalıştı. Çalışkan, dürüst ve halk ile iç içe olan bir valiydi. Adıyamanlılar olarak Valimizin gitmesini kayıp olarak görüyoruz. Şanlıurfa’ya hayırlı olsun. Şanlıurfa’ya iyi hizmetler yapacağına inanıyoruz’’ dedi.

Başkan Salman: Adıyaman şokta.

Adıyaman Esnaf Kefaret Kooperatif Başkanı Mustafa Salman ise Sedat Atilla’ya yaptığı açıklama da ‘’Adıyaman şokta’’ dedi. Sivil toplum örgütlerinin, vatandaşların, esnafın, il ve ilçelerin şaşkın bir durumda olduğunu ifade eden Başkan Salman ‘’Böyle bir vali görmedik. Kürt kökenli. Türkçe’nin haricinde iki dil biliyor. Kürt ile kürtçe, arap ile arapça konuşuyor. İnsan mı ? insan. Müslüman mı ? Müslüman. Ekmeğini böler, sizinle bölüşür’’ dedi.

‘’Yemek davetimi reddetti’’.

Başkan Salman, Vali Erin ile yaşadığı bir anısını da anlattı. Vali Erin’i ziyarete gittiğinde bağ evine yemeğe davet ettiğini Vali Erin’in davetine ‘’Mustafa kardeş, fakir fukara var. Yapacağın masrafa yazık’’ dedi. Bunun üzerine yemeği iptal ettim. O yapacağımız yemeği paket yaptırdım, fakir fukaraya dağıttım’’ dedi.

‘’Eli kolu uzun’’.

Salman, Vali Erin’in Ankara’da hatırı sayılır bir insan olduğunu da kaydetti. Salman ‘’Ankara’da Adıyaman ile ilgili yapılması gereken ne varsa yaptı. Adıyaman, büyükşehirlerin arasında kaldı. Tam iyi bir vali bulduk, Adıyaman’ı kalkındırır dedik, erken kaybettik’’ dedi.

Muhtar Göksü ‘’Milletvekiline sitem ettim’’.

Eski Saray Mahallesi Muhtarı Mahmut Göksü ise Vali Erin’in Adıyaman’dan alınmasından dolayı milletvekillerine sitem ettiklerini vurguladı. Göksü ‘’Milletvekilimiz Salih Fırat ile akşam yemeğindeydik. Vekilimize ‘’Bu valimizi niye bıraktınız. Bizim gücümüz yetmedi. Sizin de gücünüz yetmedi mi ?’’ şeklinde sitem ettiğini söyledi. Vali Erin’in Adıyaman’dan ayrıldığına çok üzüldüğünü de belirten Göksü ‘’Adıyamanlıların gönlünde taht kurdu. Adıyaman’a 1 yıl önce geldi. Hala hoş geldin ziyaretleri sürüyordu. Bazı kamu kurum kuruluşların amirleri bizimle konuşurken havaya bakıyorlar. Valimiz bizimle konuşurken gözümüzün içine bakıyordu’’ dedi.

Gazeteci Kıymaz ‘’Vali Erin, Taşra insanı’’

Adıyaman’da görev yapan deneyimli Gazeteci Zeynel Abidin Kıymaz ise, Vali Erin’in çocukluğunu anlattı. Kıymaz ‘’Okuldan eve yürüyerek gidip gelmiş. Taşradan çıkma bir insan. İçişleri bakanlığında başarı ile müfettişlik yapmış. Yüksek lisansını derece ile tamamlamış. Yöremizin insanı olması münasebetiyle halkla çok yakın iletişim sağladı. Basına ve medyaya karşı da duyarlı. Vatandaşın haber alması hususunda basına yardımcı olan bir insan. Adıyaman’dan ayrıldığına üzüldük fakat 100 kilometre ötemizde olmasına ise sevindik. Şanlıurfa’da başarılı olacağına inanıyorum’’ dedi.

NEDİM ATİLLA/MEDYAURFA.COM/ÖZEL HABER