AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, parti binasında düzenlenen basın toplantısında, Siirt'teki 12 belediye başkanlığından 7'sini partilerinin adaylarının kazandığını söyledi.

AK Parti Genel Merkezince kurulan Sonuç Alım Sistemi (SAS) ile takip edip sonuçları değerlendirdiklerini belirten Çalapkulu, "Bu sonuçlarla İlçe Seçim Kuruluna giden sonuçlar arasında karşılaştırma yaptığımızda ciddi farklılık ortaya çıkmış oluyor. Yapmış olduğumuz tespitler ve tutanaklarla yapılan karşılaştırma sonucunda Siirt Belediye Başkanlığında 1000 oyun altında rakibimizle bir fark söz konusu." dedi.

Çalapkulu, sistemlerine göre seçim sonucunu etkileyebilecek 4 bine yakın oyun da geçersiz sayıldığına dikkati çekerek seçim sonuçlarıyla ilgili verileri değerlendirip listelediklerini ve itiraz sürecini başlattıklarını bildirdi.

"Seçimi kaybetmiş değiliz. Seçimi kaybedip, kaybetmediğimiz İlçe Seçim Kuruluna itirazımız sonucunda yapılacak değerlendirmeler neticesinde bildirilecek." ifadelerini kullanan Çalapkulu, bazı usulsüzlükler yapıldığına ilişkin tespit ettikleri hususları da İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına sunduklarını dile getirdi.

Denizli'nin 3 ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz

Denizli'nin Babadağ ilçesinde kesin olmayan sonuçlara göre CHP'nin adayı Ali Altı, rakibi AK Parti'li Salim Demirezen'den 17 oy fazla alarak, seçimi kazandı. 

Ali Altı 1720, Salim Demirezen ise 1703 ol aldı. 

Honaz ilçesinde ise CHP adayı Yüksel Kepenek, 9 bin 389 oy ile rakibi AK Parti'li Turgut Devecioğlu'ndan 8 oy fazla alarak seçimi önde tamamladı. 

Bu sonuçların ardından AK Parti İl Başkanlığı ilçe seçim kurullarına başvurarak, 2 ilçede oyların yeniden sayılmasını istedi.

Zonguldak'ta 2 beldede seçim sonuçlarına itiraz

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Devrek ilçesi ile Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe ve Saltukova beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını söyledi.

Tosun, yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Devrek ilçesi ile Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe ve Saltukova beldesinde oylarda tutarsızlık olduğunu söyledi.

Bu 3 bölgede geçersiz oyların fazla olduğunu belirten Tosun, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız itiraz edelim, dedi. Onun itirazları yapıldı. İl Başkanlığımızın Seçim İşleri Başkanlığı bu konuda çalışmalarını yaptı. Perşembe ve Saltukova'da az bir oy farkı var. Geçersiz oy fazla. Aynı şekilde Devrek ilçesinde de geçersiz oylar fazla. Onun için arkadaşlarımız, 'İtiraz edelim.' dediler ve itirazlar yapıldı. Çalışmalar sonrasında diğer yerlerde de itirazlar için çalışmalarımız devam ediyor. Gerçek ve net olan şeyler varsa da itirazlarımızı yapacağız." 

Karabük'te merkez ve Safranbolu'da belediye meclis sonuçlarına itiraz

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Karabük merkezde belediye başkanlığı ile Safranbolu'da belediye meclisi sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi. 

Altınöz, yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçların açıklandığını hatırlattı.

Geçersiz oylar fazla olduğu gerekçesiyle Karabük merkez belediye başkanlığı ile Safranbolu'da belediye meclisi sonuçlarına itiraz ettiklerini aktaran Altınöz, "2 bin 600'e yakın geçersiz oy varmış. Bu nedenle Genel Merkez ile görüşerek ve onay alarak itirazda bulunduk." dedi.