AK Parti’nin 31 Mart yerel seçimlerinde Halfeti’den Belediye Başkan adayı gösterdiği Şeref Albayrak, rakibi HDP Belediye Başkan adayı Abdurrahman Çiftçi’ye büyük fark atarak Belediye Başkanı seçildi.

23 Aralık 2016’da Halfeti Belediyesine kayyum olarak atanan ve görev süresi boyunca ilçenin çehresini değiştiren Şeref Albayrak, 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Halfeti Belediye Başkan adayı gösterildi.

Yüzlerce kişi iş sahibi oldu.

Halfeti’de Şeref Albayrak’ın kayyum belediye başkanlığı döneminde ilk kez istihdama yönelik yatırım yapılarak ilçeye tekstil atölyesi kazandırıldı. Burada çalışan yüzlerce Halfetili vatandaş iş sahibi olurken, ilçenin ekonomisine önemli bir katkı sağlanmış oldu.

Kadınlara istihdam alanı açıldı.

Belediye bünyesinde hizmet veren aile destek merkezi ise istihdam alanının açıldığı farklı bir alan oldu. Burada da onlarca kadın, ürettikleri el emeği göz nuru ürünlerin satışını gerçekleştirerek aile bütçelerine katkıda bulundu.

Turizm patlaması yaşandı.

Fırat nehrinin geçtiği, doğal güzelliği ve sakin şehir ünvanıyla Güneydoğu’nun saklı cenneti olarak adlandırılan Halfeti ilçesi turizm alanındaki ivmesini ilk kez Albayrak ile arttırdı. Geçmiş dönemlerdeki turizm sezonunda toplamda 500 bin ziyaretçiyi ağırlayan Halfeti ilçesine, Albayrak’ın döneminde turizm alanında yapılan çalışmalarla 1,5 ayda 400 bin turist geldi. Albayrak’ın turizm potansiyelinin artmasına yönelik seçim döneminde yaptığı ‘’Terk edilmiş tarihi evler butik otel olacak’’ açıklaması ilçede heyecan yarattı.

halfeti turizm yoğunluğu ile ilgili görsel sonucu

Rakibine büyük fark attı.

İlçede belediye tarafından yapılan alt ve üst yapı çalışmaları ile eşit hizmet anlayışıyla birlikte AK Parti 17 yıl sonra Halfeti’de belediyeyi kazanmış oldu. AK Parti’nin adayı Şeref Albayrak 11 bin (%54,92) oy alarak Halfeti’nin belediye başkanı seçildi. Albayrak’ın en yakın rakibi HDP’nin Belediye Başkan adayı ise 7 bin 640 (%37.56) oyda kalarak seçimi kaybetti.

İLGİLİ HABERLER...