Kulislerde ‘’Fakıbaba aday gösterilmeyecek’’ dedikoduları gerçeği yansıtmadı.

26. Dönem Şanlıurfa Milletvekili ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Şanlıurfa’dan 1. Sıra milletvekili adayı gösterildi.

Bakan Fakıbaba’nın siyasi yolculuğu!

Bakan Fakıbaba’nın siyaset yaşamı hareketini sürdürüyor. 2004 yılında AK Parti’den Şanlıurfa Belediye Başkanı adayı gösterilen Fakıbaba, yüzde 41.9 ile seçildi. Fakıbaba’nın siyasi yaşamı 2009 yerel seçimlerinde tavan yaptı. AK Parti, Şanlıurfa’da Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Oymak’ı tercih etti. Fakıbaba’da vatandaşların yoğun ısrarıyla bağımsız olarak adaylığını koyduğu seçimde yüzde 44 oy oranıyla galip çıktı. Bu seçimin ardından Fakıbaba, 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmemesinin siyasi yaşamına kısa bir ara verdi. 2005 yılının Haziran ayında, Fakıbaba tekrar AK Parti saflarına katıldı. 2005 Genel Seçimlerinde Şanlıurfa’dan 7. Sıra milletvekili adayı gösterilen Fakıbaba, TBMM’ye gitti. 7 Haziran genel seçimlerin ardından alınan erken seçim kararıyla Türkiye 1 Kasım’da sandık başına gitti ve Fakıbaba bu seçimde 4. Sıradan Milletvekili adayı gösterilerek TBMM’ye gitti. Fakıbaba’nın siyasi kariyeri 19 Temmuz 2017’de zirve yaptı. Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirildi.

Fakıbaba, 27. Dönem için ise yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Şanlıurfa’dan 1. Sıra Milletvekili adayı gösterildi.