Eyyübiye ilçesi, 27. Dönem Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde merkez ilçe olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye en yüksek oy çıkan ilçe oldu.

Merkez ilçeler arasında Eyyübiye’de Cumhur İttifakında (Recep Tayyip Erdoğan) yüzde 77 oy aldı. Eyyübiye’yi yüzde 71 ile Haliliye, yüzde 65 ile de Karaköprü takip etti.

Yine merkez ilçeler arasında AK Parti’ye en yüksek oy yine Eyyübiye ilçesinden çıktı. Eyyübiye yüzde 65 oyla merkez ilçelerde birinci ilçe olurken, Haliliye yüzde 59 ile ikinci, Karaköprü yüzde 55 ile üçüncü oldu.

Öte yandan, Eyyübiye ilçesi 13 ilçe içerisinde AK Parti’ye en fazla destek veren ikinci ilçe oldu.

AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın merkez ilçelerinde en yüksek oyu almasının nedeni Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci gösterildi.

İlçede yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren Ekinci, Eyyübiye’ye merkez ilçeler arasında zaferi yaşattırdı.

Eyyübiye Belediyesi’nin özellikle de gençlere yönelik hizmetleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’ye destek sağlarken, Başkan Ekinci’nin de gayretli seçim çalışmaları başarıyı getirdi.

Başkan Ekinci’nin yanı sıra, seçim döneminde eşi Ayşe Ekinci’nin ilçede kapı kapı gezip AK Parti ve Cumhurbaşkanına oy istemesi ilçede kadın seçmenin ilgisini arttırarak başarıda önemli rol oynadı.