Düzenlenen programlara Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Akçakale Emniyet Müdürü Şaheser Alaca, ilçe protokolü ve çok sayıda Akçakaleli katıldı.

Program kapsamında 15 Temmuz şehitleri anısına Merkez Akçakale caminde akşam namazı kılınarak Mevlut okutuldu. Binlerce Akçakeleli’nin katıldığı akşam namazının çıkışında Akçakale Belediyesi tarafından vatandaşa nohut pilav ve ayran ikram edildi.

15 Temmuz gecesi yüzbinlerin darbeye karşı göğüs gerdiği o anları unutturmayan Akçakale Belediyesi Akçakale Belediyesi Kültür Merkezinde o geceyi canlandırdı. Şehitler için saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Kuran-i Kerim tilaveti, ilahi dinletisiyle devam ederken 15 Temmuz temsili canlandırması vatandaşın yoğun ilgisini gördü.

BAŞKAN AYHAN,“UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, 15 Temmuz gecesi olduğu gibi bu gecede meydanlarda nöbet tuttuklarını o geceyi bire bir yaşadıklarını söyledi.

Mehmet Akif Ersoy’un Allah bu ülkeye bir daha İstiklal marşı yazdırmasın dediği gibi bir daha 15 Temmuz yaşatmamasını dileyen Başkan Ayhan, “15 Temmuz gecesi tanklara tüfeklere hiç korkmadan göğüslerini siper eden binlerce vatan evladını unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hain FETÖ terör örgütüne karşı milletçe mücadele ediyoruz. Nasıl ki bu topraklar şehit kanıyla şahlandıysa o gecede şehitlerimizin kanıyla bir kez daha şahlandı. Bu önemli gecede şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor gazilerimize ise başsağlığı diliyorum. 15 Temmuz gecesi hepimizi sokaklara döküldük dalgalanan al yıldızlı bayrağımızı karanlık ellerin indirmesine karşı göğsümüzü siper ettik ve şimdi bugün yine meydanlarda al yıldızlı bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Hainler şunu unutmasın ki bu millet ve bu iman olduğu sürece kimse bayrağımıza kirli elini süremeyecektir” dedi.

Duaların okunduğu gecede Akçakale Belediyesi Kültür Merkezi bahçesinde devlet erkanı ve halk bir araya gelerek nöbet tuttu. Çay, su ve meyve ikramının yapıldığı nöbet sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.