Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, geçtiğimiz ay tarla sulama meselesi yüzünden kavga eden iki aile arasındaki husumet, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve kanaat önderlerinin girişimleri sonucu barışla son buldu.

Temmuz ayı içerisinde ilçeye bağlı Kurudere mahallesinde, Aygün ve Tekeboğan aileleri arasında tarla sulama meselesi yüzünden çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, kavgada her iki aileye mensup 15 kişi yaralanmıştı. Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, kavga sonrası oluşan husumetin uzatılmaması, olayın kan davasına dönüştürülmemesi için, bölgenin tanınmış kanaat önderleri ile birlikte harekete geçti. Başkan Ayhan ile kanaat önderi Ali Aydoğdu, her iki ailenin ileri gelenleriyle görüşüp, onları barışa ikna etti.

Aile büyüklerinin de husumeti sona erdirmekten yana tavır almalarıyla iki ailenin fertleri, barış yemeğinde bir araya geldi. Hep birlikte yenilen yemeğin ardından dualar okundu.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, kavganın, kan davasının, düşmanlığın hiç kimseye faydası olmadığını belirterek, “Barışın sağlanmasından dolayı çok mutluyuz. Her iki ailemizin fertlerine de göstermiş oldukları anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.