Her gün çakıl asfalt nedeniyle onlarca otomobilin camının kırıldığı, trafik kazalarının meydana geldiği Şanlıurfa-Akçakale-Harran karayolunda yenileme çalışması başladı.

Çalışmalarda, sıcak asfalt yerine çakıl asfaltın dökülmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Sosyal medyadan yüzlerce vatandaş duruma “Hükümete rekor oy desteği veren ilçelerin hakkı bu değil” dediler.

Vatandaşlar, Şanlıurfa-Akçakale karayolunun birinci sınıf yol standartlarında asfalt ile yapılmasını istediler.

Tepkiler üzerine MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

“Refarandum'da yerel ve genel seçimlerde Turkiye rekorunu her zaman kıran, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılıksız sevip her zaman arkasinda duran bu halka bu zulmu yapamazsiniz. Şanliurfa'nın her yerinde sıcak asfalt çalışması yapılırken, Akcakale Harran karayolunun, bu sekilde asfalt uzerine çakıl taşı dökülerek, insanların can ve mal güvenliğini hiçe sayarak tehlikeye davetiye çıkaran bir sekilde asfalt çalışması yapılmasını tasvip etmedigimiz gibi gerekli kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor.. Halkımıza söz verdigimiz gibi biz her zaman mazlumdan yana halkımızın yanında olacağız “ dedi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay'da bir açıklama yaptı.

Akay açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Harran Belediye Başkanımız Mehmet Özyavuz, AK Parti Akçakale İlçe Başkanımız İbrahim Yıldık ve Harran AK Parti İlçe Başkanımız Mahmut Özyavuz ile birlikte Şanlıurfa-Akçakale Karayolu ile ilgili gerekli görüşmeleri yaptık. Karayolları tarafından zemin güçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Kavşak çalışmalarının bitmesi ile en geç 2019 yılında Şanlıurfa-Akçakale karayolumuz sıcak asfalt yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”


 

Görüntünün olası içeriği: bitki, açık hava, doğa ve su