AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, yaptığı açıklama da ‘’Yeni Adalet Sarayı Akçakale ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun’’ dedi.

Yılmaztekin yaptığı açıklamada ‘’Akçakale ilçemizin Hükümet Konağı içerisinde bulunan adliye birimlerinin hem kendi nüfus artışı, hem de Suriye'li muhacir kardeşlerimize ev sahipliği yapmasından ötürü ilçemize yeterli gelmemesi sebebiyle Geçtiğimiz Ekim ayında müjdesini verdiğimiz Akçakale Adalet Sarayı ile ilgili çalışmaların başlaması, Akçakale ilçemize ve Akçakale halkımıza hayırlı olsun’’ ifadelerine yer verdi. Yılmaztekin adalet sarayının modern şartlara uygun şekilde tasarlandığını da sözlerine ekledi. Yılmaztekin ‘’25 bin metrekare arsa tahsisi yapıldı. İçerisinde 5 duruşma salonu, 10 savcı odası, 10 hakim odası ile kalem ve katip odaları yer alıyor’’ dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise "Bu adalet sarayı, 1 Kasım seçimlerinde %90'ın üzerinde Ak Parti’ye destek veren bölge halkına, bölgenin milletvekili Kemalettin Yılmaztekin'in şahsında bir armağandır" dedi.

Bekir Bozdağ'ın Yılmaztekin'e ''Adalet Sarayı bittikten sonra seninle açılışını yapalım'' dediği de öğrenildi.