18 yaş üzeri gençlerin ücretsiz başvurabildiği Okçuluk Kursu’nun açılış töreni Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan ve AK Parti Akçakale Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ağ’ın da katılımıyla gerçekleşti.

İlçede yoğun ilgiyle karşılanan organizasyonda konuşan Akçakale Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ağ, göreve geldikleri günden bu yana gençlere yönelik kültür, sanat ve sportif faaliyetlere devam ettiklerini söyledi. Kursa verdiği desteklerden dolayı Başkan Ayhan’a teşekkür eden Ağ, “Katılım gösteren misafirlerimize de ayrıca saygılarımı sunuyorum.”dedi.

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Türk gelenek ve göreneklerinde ok ve yayın tarihinin çok eskilere uzandığını belirtti. Osmanlı’da okçuluğun çok geliştiğini ve düzenli bir spor faaliyeti olarak yapıldığına işaret eden Ayhan, cesaret, çeviklik, dikkat ve ustalık isteyen bu ata sporunun günümüzde genç nesillere aktarılması gerektiğini kaydetti.

Programda okla deneme atışları yapan Ayhan, milli ve manevi değerleri yansıtan her türlü aktiviteye katkı sunacaklarını vurguladı.

Akçakale Spor Salonu’nda üç gün sürecek Okçuluk Kursu’na katılan gençlere sertifika ve dereye girenlere ise çeşitli ödüller verilecek.