Şanlıurfa’nın Akçakale İlçe Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, şehrin sosyal ve kültürel hayatına canlılık getirecek projeleri tek tek hayata geçiriyor. Bugüne kadar ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde 189 adet kültür merkezini Akçakalelilerin hizmetine sunan Başkan Ayhan’ın talimatıyla ilçeye kazandırılacak 7 yeni kültür merkezi için yer tespiti yapıldı.

Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nca Akçakale’nin kırsal mahalleleri Yeşerti, Hacıekber, Haktanır Mesudiye, Gündaş, Salihler Gözdegmez, Kepezli ve Aslanlı’da yapılması planlanan 7 adet kültür merkezi için yer tespiti yapıldı. Akçakale Belediyesi ekiplerince belirlenen bölgelerdeki kültür merkezlerinin inşaat çalışmalarına 20 Ocak 2018’de başlanacak.

Her biri 160 metrekare alan üzerine kurulacak kültür merkezleri içinde çok amaçlı salon, çay ocağı ve lavabolar yer alacak. Merkezler, her türlü konfor dikkate alınarak düzenlenecek. Kısa sürede tamamlanması planlanan projelerin de hizmete girmesiyle Akçakale’deki kültür merkezlerinin sayısı 189’dan 196’ya ulaşacak.

“KENT YAŞANTISINA CANLILIK GELECEK”

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, yaptığı açıklamada, ilçeyi bölgenin cazibe merkezi yapmak için söz verdikleri projeleri tek tek hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Ayhan, Akçakale Belediyesi olarak asli sorumlulukları olan altyapı ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra kentin sosyal ve kültürel hayatına canlılık katacak projeleri sürdürdüklerini bildirdi. Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nca yaptırılacak projelerle  Akçakale’deki kültür merkezi sayısının 196’ya ulaşacağını hatırlatan Başkan Ayhan, “Göreve geldiğimiz günden beri tek gayemiz vardı, o da Akçakale’yi alt ve üst yapısı, sosyal donatılar ve kültürel tesislerle bölgenin çekim merkezi haline getirmek. Vatandaşlarımızdan aldığımız güçle planladığımız hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Başkan Ayhan, kültür merkezleri inşaatlarının en kısa zamanda tamamlanarak hizmet sunulacağını sözlerine ekledi.

“ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN”

Kepezli Mahalle Muhtarı Talip Akburak da mahallelerinde yapılacak Kültür Merkezi nedeniyle Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’a teşekkür etti. Muhtar Akburak, “Allah devletimizden razı olsun. Sayın Başkanımız Abdülhakim Ayhan’ın girişimleriyle valiliğimiz tarafından mahallemiz Kültür Merkezine yakında kavuşacak. Sayın Valimiz Abdullah Erin ve Belediye Başkanımız Abdülhakim Ayhan başta olmak üzere emeği geçen herkese mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ederim” diye konuştu.

HABER SİTELERİ İÇİN GÖRÜNTÜ LİNKİ :