Prof. Dr. Akif Altay, mesajında şu ifadelere yer verdi;

‘’15 Temmuz 2016’daki hain kalkışmanın; Türk devletinin işgali, ülkemizin ve milletimizin bölünmesi, demokrasimizin hançerlenmesine yönelik bir ihanet ve acımasız bir terör saldırısı olduğunu unutmadık, unutmayacağız!

15 Temmuz 2016 bu necip milletin tarihinde dönüm noktası olan ender günlerden biri oldu. Kırk yıl boyunca haince dokunmuş sinsi bir planın son noktasının konulmaya çalışıldığı karanlık bir geceydi.

Devletin tüm kademelerine sızan, vatan millet sevgisini unutan ve gözünü kan bürümüş bir yapılanmanın kanlı bir kalkışma ile her ne pahasına olursa olsun bir milleti esir almaya çalıştığı bir geceydi 15 Temmuz.

Türk milletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, üniter millî devletimizin bekası, cumhuriyetimizin temel niteliklerinin korunması, Türk töresinin yaşatılması, demokrasinin kurum ve kurallarıyla güçlendirilmesi için üzerimize düşen her türlü görevi lâyıkıyla yapmaya devam edeceğimizi ilân ediyoruz.

Bu sebeplerle 15 Temmuz gecesi şehit olan 250 şehidimizi ve ülke savunmasında bu zamana kadar hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, ülkenin savunulmasında canını ortaya koyan vatan sevgisinin simgesi gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum".