Gazetecilere güncel konularla ilgili açıklamalarda bulunan Atilla, 25 Eylül’de Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin yapacağı bağımsızlık referandumu ile ilgili Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin bütün bölge ülkelerinin yanı sıra, Merkezi Irak Yönetimi, Birleşmiş Milletler, ABD ve birçok Avrupa ülkesinin referanduma karşı çıkması ve desteklememesine rağmen sürdürdüğü ısrarın anlamsız olduğunun altını çizdi.

Türkiye ile 350 Km sınırı olan bir bölgede olası bağımsız bir bölgenin Türkiye’nin aleyhine olduğunu vurgulayan Menderes Atilla, Türkiye’nin 25 Eylül’de yapmasını planladığı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının 22 Eylül’e çekmesinin de bu anlamda atacağı adımların ne kadar hassas olduğunun bir kanıtı olduğunu söyledi.

Devletimizin en tepesindeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamaların çok önemli olduğunun altını çizen Menderes Atilla, bugün Habur Sınır Kapısı bölgesinde Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından yapılan tatbikatın da çok önemli olduğunu vurguladı.

Menderes Atilla sözlerine şöyle devam etti; “Mesut Barzani’nin bağımsızlık referandumundaki ısrarı, Kerkük’ün sınırlarına dahil etme çabası ve tüm itirazlara rağmen yaptığı açıklamalar bölge istikrar ve barışına ciddi anlamda zarar vermek çabasıdır. Terör Örgütü DEAŞ ve PKK’nın bölgeyi zaten istikrarlaştırmak için yaptıkları ortada, böyle bir zamanda böylesine kritik bir hamlede ısrarcı olmak anlamsızlığın ötesinde bölgesel dengeleri kökünden dinamitlemekten başka bir şey değildir. Irak merkezi yönetimi ve yüksek mahkemesinin böyle bir kararı tanımadıklarını defalarca dile getiren açıklamaları ortada, terör örgütlerinin bölgeyi ciddi anlamda kaosa sürüklemesi yetmezmiş gibi böylesi bir ortamda böylesi bir adım da Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin atacağı adımların, yapacağı hamlelerin görmezden gelinmemesi gerekir. Irak yönetimi, Türkiye, İran, ABD, birçok Avrupa ülkesi, BM’nin karşı çıkması ve onay vermemesine rağmen sadece İsrail’in referanduma destek vermesi çok manidardır. Zira Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı “bölgede ikinci bir İsrail kurulmasına asla izin vermeyeceğiz” açıklaması da bu anlamda çok manidardır.” Diye konuştu.

-“ALGI OPERASYONLARIYLA SÜLEYMAN SOYLU YIPRATILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, son günlerde terör örgütü PKK’ya yönelik yapılan operasyonlar, Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesi esnasında yapılan provakatif eylemler üzerinden İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik algı operasyonlarıyla yıpratılmaya çalışıldığını belirtti.

Terör operasyonlarında sıfır hata payı olması özellikleriyle terör örgütünün korkulu rüyası olan Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile yapılan operasyonları çarpıtma özelliklerini her seferinde yineleyen CHP milletvekili aynı söylemleriyle tekrar ortaya çıkmış ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden yıpratma algısı oluşturmaya çalışması kabul edilemez olduğunu söyleyen Menderes Atilla, Ana Muhalefet Partisinin duyum ve yandaş açıklamalarla siyaset yapmasının kimseye fayda sağlamayacağının altını çizdi.