Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ilçelerinden Akçakale ve Ceylanpınar'ın belediye başkanları ile Suruç'un belediye başkan vekili, Suriye'nin kuzeyinin teröristlerden temizlenmesini istiyor.

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, iç savaşın mağdurlarının Türkiye'deki ilk duraklarının başında Akçakale'nin geldiğini hatırlattı.

Suriye'de akan kanın bir an önce durmasını beklediklerini vurgulayan Ayhan, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK öncülüğünde "sınır güvenliği gücü" kurma planını tutmayacağını kaydetti.

Sınırda bir terör örgütünün bulunmasının Türkiye için tehdit oluşturduğunu anlatan Ayhan, "Çok şükür güvenlik güçlerimiz gereken önlemleri almış durumda. Bir an evvel Afrin'in sonra da Münbiç, Rasulayn ve Tel Ebyad ilçelerinin terör örgütünden temizlenmesini bekliyoruz. Suriye'nin tek bir ülke olarak bizimle yine komşu olmasını istiyoruz. Suriye devletçiklere bölünürse İsrail, ABD ve Avrupa'nın etkisine girer. Sınırımız güvenli olmazsa biz de güvende olamayız. Bunun için de sınırımızın teröristlerden arındırılması gerekiyor." diye konuştu.

- "Sınırların terör örgütlerinden arınması gerekiyor"

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla da ABD'nin Türkiye sınırındaki girişimlerinin "sözde" kalacağına inandığını belirtti.

İlçenin hemen karşısında yer alan Rasulayn bölgesinde PYD/PKK unsurlarının varlığından büyük rahatsızlık duyduklarını vurgulayan Atilla, bölgedeki terör unsurlarının kısa süre içerisinde temizleneceğine inandıklarını dile getirdi.

Sınır ötesine yapılacak olası operasyonların devamını da beklediklerine dikkati çeken Atilla, "Sınırların terör örgütlerinden iyice arınması gerekiyor. Yapılması muhtemel Afrin operasyonunun devamı gelmeli, Rasulayn'a da müdahale memnuniyet verici olur. Afrin'e yönelik muhtemel operasyon ve harekatın bu bölgede de yapılması ilçe ve bölge halkının güvenliği için önem taşıyor ayrıca terör örgütünün sınır boyunca kontrolünde bulunan tüm bölgelere aynı anda operasyon yapılmasının, sınır güvenliğimizi daha da sağlamlaştıracağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Suruç Belediye Başkan Vekili Ferhat Sinanoğlu da terör örgütlerinin sınır ötesindeki faaliyetlerinin de önlenebilmesinin Türkiye açısından önem taşıdığını söyledi.

Sinanoğlu, Türkiye'nin profesyonel bir sınır yönetimi olduğunu dile getirerek, gerekli görülmesi halinde Suruç'un karşısındaki bölgeye yapılacak benzer bir operasyonun da faydalı olacağına inandığını sözlerine ekledi.