Ayşe Ekinci…

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi…

Çalışmalarında eşinin en büyük destekçisi…
Eşi ile birlikte Eyyübiye’yi karış karış geziyor…

Ayşe Ekinci

Eyyübiyeli kadınların evlerine konuk olan Ayşe Ekinci, sorunlarını dinliyor ve ilçede kadın istihdamının artmasına yönelik çalışmalar da bulunuyor.

‘’Bugün esas hatırlamamız gereken kadınlar ‘’Şehit anneleri’’ diyor.

MEDYAURFA.COM editörleri sordu, Ayşe Ekinci yanıtladı…

Ayşe Ekinci ile 8 Mart Kadınlar Günü Röpörtajımız…

Şanlıurfa’da kadının yeri ?

‘’Bir ses yükseldi veda hutbesinden: Kadınlar size Allah’ın emanetidir’’ dedi Peygamber efendimiz. Şanlıurfa Peygamberler şehri. Kentimizde de kadına emanet gözüyle bakılıyor. Son yıllarda kendi ayakları üzerinde durabildiğini kanıtladı artık kadınlarımız.

Ayşe Ekinci

Eyyübiye Belediyesi’nin kadınlara bakışı ?

‘’Önemli reformlar gerçekleştirildi’’

Belediyemiz, kadın ve çocuklarla ilgili yeni reformlar gerçekleştirmiş, kadınlarımıza verdiği değeri göstermiştir. Kadın destek merkezlerimizde, verilen eğitici ve öğretici kurslarla, ardından verilen sertifikalarla açılımlar yapmış, aile bütçelerine katkı da bulunmaları yönünde destek sağlamıştır. Bu anlamda da kadınlarımıza değer vermiştir.

Ayşe Ekinci

Eyyübiye Belediyesi’nin kadınlara yönelik projeleri nelerdir ?
Kadın istihdamına yönelik neler yapıldı ?

‘’Kadınlarımız istihdama kazandırıldı’’

Kadın destek merkezlerimizde verilen kurslarla, kadınlarımızın hem kendilerini geliştirmeleri, hem sanatkar olmaları hem de meslek sahibi olmaları sağlanmıştır. Kadınlarımız bu yol ile aile bütçelerine katkıda bulunmuşlardır. Ailedeki mutluluğun kadından kaynaklandığını düşündüğümüz için, esas olan sosyal belediyecilik kavramının kadından geçtiğini düşünüyoruz. Sürekli sahadayız. Kadınlarımızın istihdama kazandırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kadınlarımızı sürekli evlerinde ziyaret ediyoruz. Sadece istihdam sağlamakla kalmıyor, ellerini sıkıyor, gözlerine bakıyor, kucaklaşıyor, gönüllerine dokunuyoruz.

Ayşe Ekinci

4-Eyyübiyeli kadınlarla sürekli bir araya geliyor, kendilerini dinliyorsunuz. Sizden en çok ne talepte bulunuyorlar ?

‘’Kadınlarımızın ufku genişledi’’

Şanlıurfa’nın büyükşehir olması, Eyyübiye’nin ilçe statüsü kazanmasının ardından 4 yıl geçti. Kadınlarımızın 4 yıl önceki talepleriyle şimdiki taleplerinin arasında büyük farklar var. Kadınlarımız artık her şeyin farkındalar. İş hayatına kazandırılmaları, sanat öğrenmeleri, aile bütçelerine katkı sağlamaları ufuklarını genişletti. Eyyübiyeli kadınlar hayat artık çok daha farklı bakıyorlar. Kadınlarımızın statü sahibi olabilmeleri için yoğun gayret ve çalışmalarımız var.

Ayşe Ekinci

5-Eyyübiyeli ve Şanlıurfalı kadınlara mesajınız.

‘’Şehit annelerimizin kadınlar günü kutlu olsun’’

Allah’tan dileğim şudur ki; Rabbim bir dahaki kadınlar gününde, anneliğini yaşayamayan tüm kadınlarımıza anneliklerini yaşatsın. Dünyadaki tüm kadınlarımızın evlerinde ocaklarında yemekleri pişsin, sobaları tütsün inşallah. Aslında bugün konuşmamız gereken en önemli konu da şehit annelerimiz. Onlar hem kadın hem analar. En çok onlar önemsenmeli. Bir çok kahramanımızı şehit verdik. Rabbim hepsinin annesine, ailesine sabır versin. Bizde onlara dualarımızı gönderiyoruz. Esas şehit annelerimizin kadınlar günü kutlu olsun.

Ayşe Ekinci

MEDYAURFA.COM