Bakan Faruk Çelik, GAPTEM toplantı salonunda il ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldi. Çelik, burada basın mensuplarına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile birlikte açıklamalar da bulundu.

Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştireceği toplu açılışları açıkladı.

Bakan Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın Şanlıurfa’da öncelikle 20 okulun açılışını gerçekleştireceğini belirtti. Yapımı tamamlanan çevre yollarının da açılışının yapılacağını belirten Bakan Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

‘’Sayın Cumhurbaşkanımız Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz bünyesindeki hizmetlerin açılışını gerçekleştirecek. Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde yapılan semt sahalarının açılışı yapılacak. 800 Yataklı Eyyübiye Hastanesinin açılışını büyük bir iftiharla yapacağız. Hilvan’daki devlet hastanemizin de açılışı yapılacak. Halfeti’deki hastanemiz hizmete girdi ve yarın açılışı yapılacak. Tabi bu çerçevede ağız ve diş sağlığı merkezi ile ilgili birçok sağlık merkezi ile ilgili açılışlar yapılacak. Alt yapı ve üst yapı hizmetleri olarak Köprülü Kavşaklar başta olmak üzere son derece önemli yatırımların açılışları da gerçekleşecek. Viranşehir’de hükümet konağı hizmete girdi, oda açılışı yapılacak projeler içinde. Maşuk bölgesindeki  561 toplu konut açılışı yapılacak. Harran’da 74 Tarım Köy Konutunun sahiplerine veriliş merasimi gerçekleşecek. Bu açılışların toplam tutarı 600 milyon civarındadır. Bu açılışların toplam tutarı 600 milyon civarındadır. Açılışlarımızı Rabia Meydanında saat 14.00’da gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımız halka hitabından sonra bu açılışları gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanımız açılıştan sonra Şanlıurfa’yı temsil eden, bir anlamda kucaklayan bir öz toplantı gerçekleşecek. Bütün ilçelerden gelen değerli dostlarımızın katılımı ile Cumhurbaşkanımızla akşam yemeğinde bir araya geleceğiz. Şanlıurfa her zaman olduğu gibi yarın da Türkiye’deki farkını ortaya koyacak ve büyük bir ihtişamla sayın Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız. Türkiye üzerinde çeşitli hesapları olan şer odaklarına Şanlıurfa gerekli dersi verecek. Birlik diyecek, beraberlik diyecek, ay yıldızlı bayrağımız diyecek ve Şanlıurfa üzerine düşen görevi yerine getirecek’’ dedi.

‘’Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın’’

Bakan Çelik, gerek Türkiye’de gerekse de Şanlıurfa’da Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın temennisinde de bulundu.

‘’Milletvekillerimize teşekkür ediyorum’’

Zaman zaman Şanlıurfa’ya gelip hizmetlerin takipçisi olduklarını da sözlerine ekleyen Bakan Çelik ‘’Özellikle Milletvekili arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Her hafta düzenli bir şekilde Şanlıurfa’ya geliyorlar. İlçelerde merkezde gelişen tüm olaylara vakıf oluyorlar. Bende düzel bir şekilde her ay arkadaşlarımıza eşlik etmeye çalışıyorum. Ankara2da değerlendirmeler de bulunuyoruz. Şanlıurfa’nın geleceğinin daha da güçlenmesi yatırımların istediğimiz düzeye çıkmasındaki çalışmalarımız devam ediyor. ‘’ dedi.
 
 NEDİM ATİLLA/MEDYAURFA.COM