Bakan Çelik, konuşmasına  Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik‘’12’ler ve Kurtuluş savaşında düşmana dur diyen, 15 Temmuz’da FETÖ kalleşlerine dünyayı dar eden, PKK terörüne karşı şehitler ölmez, vatan bölünmez diye haykıran Ayyıldızlı bayrağın altında kenetlenen, her zaman tercihini birlikten, beraberlikten, kardeşlikten yana yapan ve sizinle yürümekten onur duyan Şanlı Şehir Şanlıurfa’mıza hoşgeldiniz, şeref getirdiniz’’ sözleriyle başladı.

Bakan Çelik, konuşmasında Şanlıurfa’nın nüfusunun 2 milyona dayandığını ve yaş ortalamasının 19 olduğunu ve cennet vatanın en genç şehri olduğunu ifade etti.

Bakan Çelik ‘’Her yıl 56 bin yeni Urfalı dünyaya geliyor. Dolayısıyla Şanlıurfa’nın yatırımlara ihtiyacı var. Kalkınmaya ihtiyacı var. Gelişmeye ihtiyacı var. İşte Cumhurbaşkanım; Son 15 yılda talimatlarınızla her alanda okullar, hastaneler, yollar, tarım alanlarındaki yatırımlar, sanayi alanlarındaki yatırımlar ve 20 milyon TL’yi aşan yatırımlar Şanlıurfa’da yapıldı’’ dedi.
Bakan Çelik konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

Sayın Cumhurbaşkanım; Bugün de 600 milyon liralık yatırımları gerçekleştirmek için Şanlıurfa’dasınız. 2017’de ilk ziyaretinizi Şanlıurfa’ya yaptığınız için teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanım: 2011 yılında beni Şanlıurfa’ya gönderdiniz. Şanlıurfa’ya geldik, çok değerli milletvekili arkadaşlarımızla birlikte 400 proje hazırladık. Bunların başında sağlık sorunumuz vardı. Biz bugün açılışını yapacağımız Eyyübiye Hastanesi’ni 200 yataklı olarak programlamıştık.

Talimatınızla 800 yatak oldu.

Şanlıurfalılarla paylaştık. Hepimiz 200 yataklı hastane ne iyi olur diye düşünürken bu konuyu size arz ettim. Siz Şanlıurfa’ya 200 yataklı hastane olur mu dediniz  ve kapasiteyi arttırın diye talimat verdiniz. O gün ki talimatınızla 800 yataklı hastanemizin açılışını bugün yapacağız. Şanlıurfa’ya hep değer verdiniz. Hep farklı baktınız. Hep işimizi kolaylaştırdınız. Şanlıurfa’ya çok şey kazandırdınız. Allah sizlerden razı olsun.

Terör odakları karşımıza dikildiler.

Değerli Şanlıurfalılar, bu güzel gidişat, yatırım hamleleri gerçekleşirken bundan rahatsız olan terör odakları karşımıza dikildiler. Fitnecilerin amacı bu ülkeyi bayraksız, vatansız bırakmak.

Fırat’ın suyu uyur, fitnenin soyu uyumaz.

Benim Şanlıurfalı kardeşim bu oyunun farkında. Biliyor ki Fırat’ın suyu uyur, fitnenin soyu uyuamaz. Terör örgütleriyle mücadelenin ne kadar önemli olduğunu Ay Yıldızlı bayrağın altında toplamanın ne kadar önemli olduğunu en iyi Şanlıurfalılar bilmektedir.

Hep birlikte mücadele edeceğiz.

O halde şehit kanlarıyla bize teslim edilmiş olan bu ülkeye göz koyanlara, bu silahlı terör örgütlerine karşı birlikte mücadele edeceğiz. Hep beraber olup onları ortadan Allah’ın izniyle kaldıracağız. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımız ne diyor ? Karadeniz’de horon var horon. Kemençe ile nasıl oynanır, dik oynanır. Allah’a şükür bizim Cumhurbaşkanımız dimdik. Hiç kimseye boyun eğmeyeceğini ilk gün yola çıkarken söyledi. Şanlıurfalılarda dik duran Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik duruyor.

Yapacağımız büyük hizmetler var.

Şanlıurfa’da Tarım Bakanı olarak yaptığımız ve daha yapacağımız büyük hizmetler var. En önemlisi sulama konusudur. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde sulamadaki sorunları ortadan kaldıracağız.’’ Dedi.

Bakan Çelik, konuşmasını Abdürrahim Karakoç’un ‘’İnsan kaçarsa itler saldırır emmi. Dik duran insan iti yıldırır emmi. Hele bir yiğitçe hücum eyle de gör itler de sahibi de çıldırır emmi’’ şiiri ile sonlandırdı.

NEDİM ATİLLA/MEDYAURFA.COM