Açılış törenine, Bakan Çelik’in yanı sıra; Bursa Valisi İzzettin Küçük, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe katıldı.
Bakan Çelik, üniversitenin eğitim yılı açılış töreninde yaptığı konuşma da çiftçilerin kendi arazilerine ürün ekememeleri konusuna değindi. Bakan Çelik, ‘’O dönem bitecek’’ dedi.

Toprak milletin hazinesidir.

Şahsi mültikyetin ayrı bir konu olduğunu belirten Bakan Çelik ‘’Ya ekeceksin ya da ektireceksin. 14 milyon hektar meramız var. Bunların en sağlıklı şekilde kullanılması için hayvancılık yapan kişilerin kullanmasını sağlayacağız. 184 ova tespit ettik ve buralar sit alanı olarak ilan edilecek. Havza bazlı destekleme sistemine geçiyoruz. Bu havzada şunları ekerseniz destek var diyerek çiftçiyi yönlendireceğiz. Hayvancılık için 22 ili yetiştirici-besici bölge yapıyoruz. Üniversitelerin tarım ve hayvancılık alanında yapacağı tüm çalışmalara kapılarımız ardına kadar açık. Ama sizden de, çiftçimize, eli nasırlı üreticimize kapılarınızı açmanızı istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Vali Küçük ‘’Üniversitenin katkısı büyük’’.

Törende konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, üniversitenin Bursa’ya olan katkısından bahsetti. Vali Küçük ‘’Sanayide Türkiye’de ilk 3’e giren Bursa’da, üniversitenin katkısı büyük’’ dedi.