Bakan Eroğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın faaliyetlerini 81 il’de 70 bin kişilik büyük ve sıcak bir aile havasında yürüttüğünü söyledi.

Eroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak “Orman, Su Varsa Hayat Var” ilkesiyle hareket ederek; ülkemizin su kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi, ormanların korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi, tabiatın ve biyolojik çeşitliliğin korunması, meteorolojik tahminlerin yapılması konularında vatandaşlarımıza güzel hizmetler sunuyoruz.

Bakanlığımız bu faaliyetlerini 81 il’de 70 bin kişilik büyük ve sıcak bir aile havasında yürütmektedir. Her geçen gün başarı çıtasını yükselten Bakanlığımız,
2016 yılını da önceki yıllarda olduğu gibi hizmetler açısından üstün bir muvaffakiyetle tamamlamıştır.

Hizmet açısından başarılarla dolu 2016 yılını birlik, beraberlik ve aile havasında geride bıraktık.

Geride bıraktığımız 2016 yılında 379 dev tesis tamamladık, kamu-özel sektör işbirliğiyle tamamlanan 10 milyar TL’lik 99 HES projesini hizmete aldık. Daha yeşil bir Türkiye için 250 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 72 ilimizi ziyaret ettik, vatandaşlarımızın dertlerini yerinde dinledik ve mes’elelere yerinde çözüm ürettik.

Bu programlarda 597’si temel atma 529'u açılış olmak üzere 23 milyar 181 milyon maliyetli 1.126 tesis için merasim gerçekleştirdik. 72 il programında toplam maliyeti 12 milyar 711 milyon TL olan toplam 1.601 tesisin yatırım müjdesini açıkladık, 50.627 km yol kat ettik. Daha gidecek çok yolumuz, yapacak çok işimiz var.

Bakanlığımızın geleneksel hale getirdiği ve bütün vatandaşların merakla beklediği toplu açılış merasimimizi bu sene de devam ettirdik. Toplam maliyeti 4 milyar TL olan 151 dev eseri, 22 Aralık 2016 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde Aziz Milletimizin hizmetine sunduk.

Yeni yıla da yine büyük hedeflerle girdik. 2017 yılında da Bakanlık olarak yine kendimizle yarışacak, büyük projeleri hep birlikte gerçekleştirerek hizmet halkamıza yenilerini ekleyeceğiz.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak daha çok çalışacağız ve ülkemizin kalkınması adına hizmetlerimize yenilerini ekleyeceğiz.

Değerli Mensuplarımız,

2017 yılının bakanlığımız açısından başarı ve hizmetlerle dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum. 2017 yılında da büyük projeleri hep birlikte gerçekleştirerek hizmet halkamıza yenilerini ekleyeceğiz.

Bu vesileyle yeni yılın sizlere, ailenize, ülkemize ve bütün insanlığa, sağlık, huzur, sulh ve sükun getirmesini temenni ediyorum.

Hepinize en kalbi duygularımla selam ve sevgilerimi sunuyor, işlerinizde üstün muvaffakiyetler diliyorum.