Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, MEDYAURFA.COM Köşe Yazarı, Usta Gazeteci Sedat Atilla’yı Esentepe’deki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü İbrahim Akbaş ile birlikte Sedat Atilla’nın çalışma ofisine gelen Bakan Fakıbaba, kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap verdi.

‘’Bugün bakanım, yarın olmayacağım’’.

Bakan Fakıbaba, kendisine verilen her görevi önce Allah rızası, sonra Şanlıurfa ve Türkiye’nin gelişmesi için en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Makamların gelip geçici olduğunu belirten Fakıbaba, ‘’Bugün bakanım, yarın olmayacağım. Bunu çok iyi biliyorum. Görevimin bitim süresine bir saniye kala bile, bu halka nasıl ibadet eder gibi hizmet edebilirim onun şartlarına bakıp, öyle çalışıyorum’’ dedi.

‘’Devletin bir lirasına tenezzül etmedim’’

Bakan Fakıbaba, Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’Dik duran, yemeyen, yedirmeyen’’ bir Fakıbaba imajı var hala’’ sözlerini de yorumlayan Fakıbaba ‘’ Allah biliyor. Hiçbir zaman devletin bir lirasına tenezzül etmedim. Bilerek de bir lirayı kimseye yedirmem. Özelliğim budur. Cumhurbaşkanımız da bu özelliğimi bildiği için beni bu göreve layık görmüştür. Ahmet Fakıbaba sıradan bir insan. Bakanlık gelip geçici bir makamdır’’ dedi.

Şanlıurfa’da Et-Balık Kurumunun mağazası açılacak mı ?

Gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’Diyarbakır’da var, vatandaşlarımızın beklentisi var; Şanlıurfa’da da Et-Balık Kurumunun satış mağazası açılacak mı ?’’ sorusuna da yanıt veren Bakan Fakıbaba ‘’Şanlıurfalılar benden çok şey beklesinler. Çok kısa zamanda inşallah müjdelerimiz olacak. Şanlıurfa’ya geldiğimizde neler yaptığımızı, hemşehrilerimize tek tek anlatacağız’’ dedi.

Tarım Bakanlığındaki Şanlıurfalı sayısı artacak mı ?

Sedat Atilla’nın ‘’Her bakan kendi kadrosu ile çalışmak ister. Bakanlıktaki Şanlıurfalı bürokrat sayısı artacak mı ?’’ sorusunu da yanıtlayan Bakan Fakıbaba ‘’Haklısınız, her bakan kendi kadrosuyla çalışmak ister. Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızda değerlendirecektir. Bu konuda bana yardımcı olacaklarına inanıyorum’’ sözleriyle yanıt verdi. Fakıbaba’nın bu sözleriyle, bakanlıktaki üçlü kararname ile atanan bürokratlarda değişim olacağı sinyalini verdi.

Faruk Çelik ?

Bakan Fakıbaba, eski Bakan Faruk Çelik ile ilgili de konuştu. Fakıbaba ‘’Bu bir bayrak yarışıdır. Önemli olan şerefimizle, namusumuzla bu bayrağı başka bir arkadaşımıza teslim etmektir. Faruk bey hem Şanlıurfa’da hem de Türkiye’de büyük hizmetlere imza attı. Şanlıurfa’ya büyük emekleri oldu. Kendisine teşekkür ediyorum’’ dedi.

‘’Tarım arazilerindeki betonlaşmanın önüne geçilecek mi ?’’.

Bakan Fakıbaba, Sedat Atilla’nın ‘’Tarım arazilerindeki betonlaşmanın önüne geçilmesi için önlemler arttırılacak mı ?’’ sorusunu da yanıtladı. Fakıbaba ‘’Toprak Koruma Kurulu Başkanımız, Sayın Valimiz Abdullah Erin ile bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Gerekeni söyledim tüm arkadaşlarımıza, bürokratlarımıza da talimatları verdim. En büyük silahımız Tarım ve Et. Bunları kaybedersek Türkiye’nin ileride sıkıntıya düşeceğini bilen bir kardeşinizim. Tarım bakanlığına atandığımda bazı insanlar ‘’Doktor tarım bakanlığından anlar mı ?’’ dediler. Bu işten çok iyi anlayacağımı gördüm. Hekimlikle, Gıda, Tarım ve Hayvancılığın meslek olarak birbirlerine benzer özellikleri olduğunu gördüm. Takım arkadaşlarımızla beraber başarılı olacağıma inanıyorum’’ dedi.

AK Parti İl Teşkilatından memnun mu ?

Bakan Fakıbaba, AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı ile ilgili de açıklamada bulundu. Fakıbaba ‘’Bütün il ve ilçe teşkilatlarını ailem olarak görüyorum’’ dedi. Teşkilatlarla var olduklarını ifade eden Fakıbaba, İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün Şanlıurfa için bir şans olduğunu söyledi. Fakıbaba ‘’Bu bir takım oyunudur. Takım oyununun başında il başkanımız var. O benim de başkanımdır. Hem Cumhurbaşkanını, hem Başbakanı, hem Bakanı hem de Milletvekillerini temsil eden bir arkadaşımızdır. Çoğu konuda başkanımla birlikte hareket ediyorum. Önemli konularda başkanımızın fikirlerini alıyorum. Saygı duyduğum bir arkadaşım’’ dedi.

‘’Hiç birini unutmadım’’.

Bakan Fakıbaba, son olarak her gelişinde birkaç kanaat önderini ziyaret edeceğini de bildirdi. Fakıbaba ‘’Çok değerli dostlarım var. Kanaat önderlerimiz var. Yoğunluktan birçoğuna uğrayamadım. Şanlıurfa’ya her gelişimde birkaçını ziyaret edeceğim. Ellerini öpüp hayır dualarını alacağım. Hiç birini unutmadım’’ dedi.

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti

Bakan Fakıbaba-Sedat Atilla Ziyareti