Vali Abdullah Erin tarafından karşılanan Bakan Kaya, Valilik makamında ilin durumu hakkında Vali Erin’den bilgiler aldı.  

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak kızların okumasına büyük öncelik verdiklerini belirten Bakan Kaya, ihtiyaç olan ilçelere doluluk oranı göz önüne alınarak kız yurtları yapabileceklerini söyledi. Geçtiğimiz aylarda yurtlarda yaşanan yangın olaylarını hatırlatan Bakan Kaya, mevcut yurtların sıkı şekilde denetlenmesini istedi. Bakan Kaya, Şanlıurfa’da aile birliği ve kültürünün çok köklü olması nedeniyle Huzurevi yerine engelli bakım merkezlerinin kurulması gerektiğini ifade etti.

Makamdaki görüşmeden sonra Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Kaya, burada yaptığı açıklamada Aile ve Sosyal Bakanlığı’nın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Şanlıurfa’da 10 adet çocuk evi projesinin yakında hayata geçirileceğini, hizmet merkezlerindeki çalışmaların sorunsuz yürütülmesi için 68 personel kadrosu tahsis edildiğini belirten Bakan Kaya, aile sosyal destek projesine bakanlık olarak büyük önem verdiklerini ifade ederek, sosyal destek elemanlarının ev ev, kapı kapı dolaşarak vatandaşların beklediği hizmet anlayışının en güzel örneğini sergilediğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün önümüzdeki dönemde 138 personelle çok daha güzel bir hizmet anlayışına kavuşacağını sözlerine ekledi.

Bakan Kaya’ya Valilik ziyaretinde Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ile bakanlık bürokratları eşlik etti.

Valilik ziyaretinin ardından Harran konteyner kentine hareket eden Bakan Kaya, burada yaşayan Suriyeli mültecileri ziyaret edecek ve Harran’da Suriyeli refakatsiz çocuklar için kurulan bir merkezin açılışını yapacak.