İsmet Yılmaz:

- (Bakan Bozdağ'ın Almanya'daki katılacağı etkinliğin iptal edilmesi) "Bu Almanya’ya yakışmamıştır, Almanya’nın eski değerlerinden çok uzaktır, bu yanlış Almanya’nın değerini azaltır"
- "Günümüzde Berlin’de hakimlerin olmadığını, Berlin’de hakkın hukukun olmadığını demokratik söylemden bile korkulduğunu görüyoruz''

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğin iptal edilmesine ilişkin, ''Bu Almanya’ya yakışmamıştır, Almanya’nın eski değerlerinden çok uzaktır, bu yanlış Almanya’nın değerini azaltır.'' dedi.

Bakan Yılmaz, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. 

Gazetecilerin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğin iptal edilmesine ilişkin görüşünü sorması üzerine Yılmaz, kararı hayretle karşıladıklarını belirtti.

Almanya'nın batının önemli ülkelerinin başında geldiğine işaret eden Yılmaz, ''Her iki kelimesinden birine hak hukuk diyen bir ülkenin sadece konuşmaktan bu kadar korkması, kendilerinin kağıt üzerine döktüğü Avrupa değerlerine ne kadar uzak olduğunu gösteriyor. Bu Almanya’ya yakışmamıştır, Almanya’nın eski değerlerinden çok uzaktır, bu yanlış Almanya’nın değerini azaltır. Umut ederim bu yanlışta ısrar etmezler, bu yanlışı devam ettirmezler. Çünkü bu Almanya’nın demokratik ve hukuk devletine yakışmayan uygulamalardır.'' değerlendirmesinde bulundu.

- "Kendisini küçültmüştür''

Eskiden diğer ülkelerde çiğnenen hakların Berlin'de arandığını vurgulayan Yılmaz, "Birçok klasik söz vardır, 'Berlin’de hakimler var' diye. Kişiler bir yerde hak ihlaline uğradığında genelde Rusya döneminde olurdu, kendi ülkesinde hakkını kaybedince 'Berlin'e gider başvurursak orada hakimler var, hak hukuk aranır' şeklinde konuşurdu. Günümüzde Berlin'de hakimlerin olmadığını Berlin'de hakkın hukukun olmadığını demokratik söylemden bile korkulduğunu görüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Adalet Bakanı kendi vatandaşlarını davet ediyor, vatandaşıyla bir araya gelmek, dertleşmek istiyor. Önümüzdeki halk oylamasında ortak bir resim çizmek istiyor bunun neresi yanlış. Almanya’nın bu davranışı ve yasağı kendisini küçültmüştür.'' diye konuştu.

Bakan Yılmaz, ayrıca AK Parti iktidarı döneminde eğitime yapılan yatırımlara da değindi.

Şanlıurfa'daki derslik sayısının geçen 80 yıla göre 3 kat arttığını vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

''Şanlıurfa’da 80 yılda yapılan derslik sayısı 5 bin civarındaydı şimdi ise 20 bindir. 80 yılda yapılan dersliğin 3 katı bizim dönemde yapılmış, biri 5’e çıkarmışız. Öğretmen sayısı da arttı, derslik başına düşen öğrenci sayısı da önem taşıyor. Öğrenci sayısı 300 binden 600 bine çıkarak bizim dönemimizde yüzde 100 artmıştır. Vazifemiz doğan her evladımıza daha iyi kaliteli bir eğitim vermektir. 8 bine yakın öğretmen varken şimdi 28 bine çıktı yani 4 kata yakın artış vardı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltmak gerekiyor.''