Alanda inceleme yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, plato genelinde 3 aydan bu yana süren çalışmaların asıl kaynağının bu tür olayların büyümesine engel olması için yapıldığını söyledi.

Balıklıgöl tünellerinin üst kısmında akşam saatlerinde küçük çaplı çökme meydana geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin sorunları tespit etmek ve gerekli tedbirleri almak için 3 aydan bu yana yaptığı çalışmalarla can ve mal kaybı yaşanmadan atlatılan olayın ardından çökmenin meydana geldiği bölgede giriş ve çıkışlar kontrollü olarak trafiğe kapatıldı.

Olayın hemen ardından bölgeye giderek alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Nezir Çelik, Ulaşım Daire Başkanı M. Can Hallaç ve beraberindeki teknik heyet çökmenin meydana geldiği bölgede tespitlerde bulundu.

GENCER: BALIKLIGÖL'DEKİ ÇALIŞMAMIZ BU TÜR OLAYLARIN BÜYÜMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, teknik heyet ile birlikte yaptığı tespitlerden sonra yaptığı değerlendirmesinde, Balıklıgöl Platosunda 3 aydan bu yana devam eden çalışmaların bu tür olayların büyümesini engellemeye yönelik olduğunu söyledi.

Yıllardan bu yana Balıklıgöl Platosunda yer alan ŞURKAV çarşısı bölgesindeki sulamanın neden olduğu su sızmalarından dolayı mevcut olan konsolların çürüdüğünü sözlerine ekleyen Genel Sekreter Yardımcısı Gencer, "Bizim yıllardır Balıklıgöl tünelinde suyun sızdığını ve bu sızan suyun kaynağının tespit edilemediğini tüm kamuoyu biliyor. Biz bu konu hakkında 2-3 yıldan bu yana bir çalışma yürütüyorduk. En son bu bölgede parke ve zemin çalışması yaparken, bu tünellerde yaşanan su sızıntılarını önlemek için Balıklıgöl genelinde çalışmalar başlattık. Yaptığımız çalışmalarda Balıklıgöl tünelinin 2-3 metre üzerinde sadece konsol şeklinde bir tablanın olduğunu, bu tablanın da herhangi bir düşey kolonla bağlantı olmadığını ve bu yüzden yıllardan gelen su birikintisinden dolayı tüm donatıların paslandığını tespit ettik. Çökmenin nedeni de paslanan donatılar ve desteği bulunmayan tablanın alt kısma baskı uygulamasından kaynaklandı. Bu, olay aslında bizim şu anda Balıklıgöl platosunda yaptığımız çalışmanın ne kadar anlamlı ve yerinde olduğunu gösteriyor" dedi.

"TÜM GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI"

Balıklıgöl tüneli ile ilgili riskli bir alanın olmadığını da belirten Genel Sekreter Yardımcısı Gencer, gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade etti. Gencer, "Büyükşehir teknik heyeti olarak alanda detaylı bir inceleme yaptık. Detaylı incelemelerini sürdürecekler. Tüm bu çerçevede yine gerekli tüm tedbirler değerlendirilecek" diye konuştu.

TRAFİK AKIŞI SÜRECEK

Çökmeden dolayı Balıklıgöl arka kısmından tünel içerisine gelen doğu yönlü trafik akışı araç güzergahına kapatılırken, çalışmalar tamamlanana kadar trafik tünelin diğer kısmı olan çarşı bölgesinden Otel El Ruha'ya doğru tek şerit halinde gidiş ve geliş olarak verilecek.

İLGİLİ HABER...