Türkçe, Arapça ve Kürtçe yayınlar yapan Barış Pınarı FM; sosyal, siyasal, eğitim, sağlık, ekonomi gibi başlıca konularda seçkin isimlerden oluşan konukları, canlı yayınla dinleyicilerle buluşturuyor.

Yayın başladığı günden bu yana sanat, siyaset, ekonomi, basın yayın gibi alanlarda onlarca canlı yayın konuğu alan radyonun bugünkü konuğu ise AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız oldu.

Katılacağı canlı yayın öncesi Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i makamında ziyaret eden Yıldız’a burada, Cumhurbaşkanı Erdoğan adına hazırlanmış kırmızı beyaz Barış Pınarı FM forması ile ziyaret anısına FM radyo hediye edildi.

Vali Erin’i ziyaretinin ardından Barış Pınarı FM’in canlı yayınına konuk olan Yıldız, koronavirüse karşı yürütülen ulusal ve yerel mücadelenin baş konu edinildiği programda, Barış Pınarı Harekatı’nın amacı ve bölgede insanlık adına örnek niteliği taşıyan çalışmaları dile getirdi. 

Yıldız, terör örgütlerinin bölgeyi kaosa sürüklemek ve terör koridoru oluşturmak amacını taşıdığını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu ile birlikte hareket ederek buna müsaade etmediğini hatırlattı. Barış Pınarı Bölgesinde yaşayan insanların hem kendi ülkelerinde yaşamanın huzuruna vardıklarını hem de Türkiye’ye hicret eden on binlerce muhaciri bağrına bastığını hatırlatan Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin, bölgede istikrarın hakim olması için büyük çaba sarf ettiğine dikkat çekti.

Şanlıurfa ile ilgili merak edilen soruların sosyal medya aracılığıyla iletildiği canlı yayında konuşan AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanları toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şehir hastanesiyle ilgili talimatını yinelediğini, Çevik Kuvvet Köprülü kavşağı başta olmak üzere devam eden tüm projelerin süratle tamamlanması için ilgili kurum kuruluş, yerel yönetimler ve bürokratlarla sıkı diyalog içinde olduklarını dile getirdi.

Barış Pınarı FM’i çok başarılı bulduğunu kaydeden Başkan Yıldız, “Barış Pınarı Harekâtı, bölgeye huzur, güven ve istikrarı kalıcı hale getirmek için atılmış çok önemli bir adım, bölgesel bir reflekstir. Barış Pınarı Radyosu da bu anlamda bölgedeki Suriyeli kardeşlerimizle kucaklaşmada önemli bir işlev yükleniyor. Böyle bir düşünceyi hayata geçiren Sayın Valimiz Abdullah Erin’i, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz çalışanlarını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Canlı yayına Gazeteci Sedat Atilla'da telefon ile bağlanarak gündemi değerlendirdi.