Belediye Başkanı Menderes Atilla, Sedat Atilla’ya gündeme ilişkin açıklamalar da bulundu, geçirdiği rahatsızlıktan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.
Başkan Atilla, Sedat Atilla’nın Esentepe’deki bürosundaki ziyaretinde, Türkiye’nin sıcak gündemine ilişkin önemli açıklamalar da bulundu. Birçok önemli noktaya, farklı bakış açısıyla temas etti.

‘’Çanakkale’de savaştıklarımızla savaşıyoruz’’.

Başkan Atilla, son zamanlarda artan terör olaylarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin soğuk savaşı yaşadığını belirtti. Atilla, Türkiye’nin 18 Mart 1915’de Çanakkale savaşında kimlerle savaştıysa, bugün de onlarla savaştığını ifade ederek ‘’Bugün direkt olarak onlar karşımızda değil fakat vasileri, taşeronları karşımızda. Bugün PKK’sından, PYD’sine, DEAŞ’ına, FETÖ’süne kadar bütün bu terör örgütlerinin arkasında Çanakkale savaşında savaştığımız ülkeler var’’ dedi.

‘’Erdoğan hortumları kesti’’

Menderes Atilla, son zamanlarda terör olaylarının neden artış gösterdiğini de anlattı. Başkan Atilla, saldırıların yoğunlaşmasını Türkiye’nin özellikle de son dönemdeki büyümesinden ve gelişmesinden rahatsız olan dış güçlere bağladı. Başkan Atilla ‘’Biz bugün hükümet olarak o şer odaklarına biat edersek, onların emrinde olursak bu saldırılar durur. Bize ve Cumhurbaşkanımıza şunu diyorlar ‘’Ey Türkiye, Ey Recep Tayyip Erdoğan, bizim emrimizde olacaksın. Senin zamanında kesilen hortumları tekrar açacaksın. Açmazsan Reina’yı da tararız, askerini polisini de öldürürüz. Ülkende her yerde bombaları patlatırız’’. Türkiye adı konulmamış bir savaşın içerisinde. Eskiden sıcak savaşlar vardı, şimdi soğuk savaş dönemi başladı. Vesayet savaşları başladı. Artık ülkeler bir yeri kendi askeriyle işgal etmek yerine, vesayetçi buluyor, taşeron örgütleri buluyor ve kullanıyor. Tayin ettikleri taşeronların eliyle savaşıyorlar.’’ Dedi.

‘’Direneceğiz’’

Ülke olarak, millet olarak direneceklerinin altını da çizen Başkan Atilla ‘’Bu savaşa halk olarak direneceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında duracağız. Onun neferi olacağız. Ona güç vereceğiz. Allah nasip ederse şehit olacağız fakat yine Allah’ın izniyle bu savaştan biz galip çıkacağız. Cumhurbaşkanımız bu mücadeleyi kendisi için yapmıyor. Çocuklarımız, torunlarımız ve geleceğimiz için yapıyor. Sonunda zafer sayın Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin olacak’’ dedi.

‘’Halkımıza hizmetlerimizi anlatacağız’’.

Başkan Atilla, Sedat Atilla’ya önümüzdeki günlerde Ceylanpınar’da yapılacak olan önemli bir toplantıya ilişkin bilgileri de verdi. Atilla ‘’Ceylanpınarımız için gece gündüz çalışıyoruz. Yakın bir tarihte 200’ün üzerinde kanaat önderinin katılacağı bir toplantı ile 2.5 yılda yapmış olduğumuz hizmetlerimizi halkımıza anlatacağız. Yaptığımız tüm hizmetleri kitaplaştırdık. Bu ay içerisinde çıkacak. Kanaat önderlerimiz ve halkımıza yaptığımız hizmetleri sinevizyon aracılığı ile toplantıda anlatacağız’’ dedi.

Atilla’dan Erdoğan’ın programına davet.

Başkan Atilla açıklamalarının sonunda, tüm Şanlıurfalıları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerçekleştireceği toplu açılış törenine davet etti.

‘’Bizim için onurdur’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya gerçekleştireceği ziyaretle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Atilla ‘’Sayın Cumhurbaşkanımız Şanlıurfa’yı çok önemsiyor, çok seviyor. 2017’nin ilk ziyaretini memleketimize yapıyor. Bu bizim ve Şanlıurfalılar için onurdur’’ dedi.
Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Şanlıurfa misafirperverliğine yakışır bir şekilde karşılayacaklarını da belirten Başkan Atilla, referandum ve başkanlık sistemiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

‘’Şanlıurfa rekor kıracak’’

Başkan Atilla, birkaç içerisinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı sistemi referandumuna Şanlıurfa’nın rekor EVET oyu ile destek vereceğine inandığını söyledi. Belediye Başkanı olduğu Ceylanpınar ilçesinde yüzde 60’ların üzerinde EVET oyu beklediğini de açıklayan Başkan Atilla ‘’Bu referandum bir bakıma benim ilçedeki anketimde olacak. Belediye Başkanı olarak, halkın memnuniyet
derecesini de net bir biçimde görmüş olacağız. ‘’ dedi.

‘’Basının olmadığı yerde şeffaflık olmaz’’

Atilla, sözlerinin sonunda Gazeteci Sedat Atilla’ya geçmiş olsun dileklerini sundu. Atilla ‘’Şanlıurfa’daki gazetecilerin duayenisiniz. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Sizler bizlere lazımsınız. Basının olmadığı yerde gerçeklik olmaz. Sizlerin sayesinde hatlarımızı görüyor ve düzeltiyoruz’’ dedi.

Gazeteci Sedat Atilla ise Başkan Atilla’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.