Olayın basına yansımasının ardından ilçede büyük bir tedirginlik yaşanırken ŞUSKİ twitter hesabında konuyla ilgili açıklama yaptı.  Açıklamada, "Bazı Basın Yayın organlarında servis edilen "Ceylanpınar zehirli su mu içiyor" başlıklı haberde zikredilen asbestli borularla ilgili iddialar, Kurumumuzca zaten programa alınmış olup, ilçelerimizde değişim çalışmaları süratle devam etmektedir. Ekonomik ömürleri dikkate alındığında, Asbest boruların, süre itibariyle zarar veren aşamaya gelmediğini ve kamuoyunun bu anlamda müsterih olması gerektiğini saygıyla arz ederiz." denildi.

Olayın basına yansımasının ardından durumun vehameti ortaya çıkınca Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olaya el attı. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ilçede devam eden prestij cadde çalışmaları kapsamında asbestli boruların tespit edildiğini söyledi. Asbestli boruların 2006 yılında döşendiğini belirten Atilla, "Yaptığımız araştırmalarda kepez mevkiinde bulunan ana su deposundan şehre su veren bin 600 metrelik ana su şebekesinde asbestli boru kullanılmış. Bu boru dünyada ve Türkiye'de yasaklanmış bir boru. Bu borular 2006 yılında HDP'nin Ceylanpınar'da belediye başkanlığı yaptığı döneminde döşenmiş. O zamanki HDP belediye başkanı halkın sağlığını hiçe saymış ve 50 bin nüfusa 10 yıldır asbestli borulardan su içiriliyor." diye konuştu.

BORULAR EN KISA ZAMANDA DEĞİŞECEK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları görüşmeler neticesinde asbestli boruların acilen değişeceğini ifade eden Başkan Atilla, şunları kaydetti: "Boruların asbestli olduğunun farkına vardıktan sonra olaya hemen el attık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız ve ŞUSKİ ile yaptığımız görüşmelerde durumu kendilerine ilettik. Onlar da hemen tedbir alınacağını ve acilen asbestli su borularının değişeceğini söylediler. Boruların değişimiyle ilgili ŞUSKİ ihale sürecini başlattı. Umuyoruz aralık ayı içerisinde bu boruları komple değiştirmiş olacağız."

10 yıl boyunca vatandaşa kanserli su içirildiğini söyleyen Başkan Atilla, "Bu vebal bizim değil" dedi. Kanserli boruların HPD döneminde döşendiğini belirten Başkan Atilla, "Bunun altında bir vebal varsa bu vebal bizim vebalimiz değil. 2006 yılında kim Ceylanpınar'da belediye başkanıysa bu vebal onların boynundadır. Ceylanpınar'a 10 yıl boyunca konserojen borudan su içirmişler ama biz bunun farkına varmamızla beraber bu borular değişecek. İnşallah hemşerilerimiz rahat olsunlar aralık ayı içerisinde bu borular komple değişmiş olacak." dedi.